Idén őszre Mike van Diem holland rendező – akinek 1998-ban a Karakter c. filmje elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat – egy kedves kis romantikus vígjátékkal készült a nézőknek. Az alkotás Hollandiában szeptember 21-én debütált Tulipán: szerelem, tisztelet és egy kerékpár (Tulipani: Liefde, Eer en een Fiets) néven.

A történet szerint a fiatal Anna (Ksenia Solo) útnak indul Kanadából Olaszországba, hogy elhunyt édesanyjának hamvait szétszórhassa szülőhazájában. Puglia nyitott és közvetlen lakói tárt karokkal várják Annát. Nem telik sok időbe, hogy hamarosan összetalálkozzon anyukájának régi barátnőjével Immacolata (Lidia Vitale) személyében.

Hirdetés

Immacolata a maga módján egy igazi mesemondó, aki bár olykor nem rest túlzásokba esni, mégis képes arra, hogy történeteivel közelebb vigye az igazán fontos dolgokat az emberek szívéhez. Anna bár nem sokat tud édesapjáról, Immacolata elmesél neki egy történetet, ami felfedheti az igazságot. Itt kerül a képbe Gauke (Gijs Naber), aki sokáig farmerként tevékenykedett Hollandiában, de miután 1953-ban egy árvíz tönkretette a gazdaságát, útnak indult kerékpárján Olaszország felé, hogy új életet kezdjen. Puglia régiójában tulipánokat kezdett el nevelni, vállalkozása pedig egyre sikeresebbé vált. Még a helyi bűnözők figyelmét is felkeltette, akik látva, hogy milyen virágzó gazdaságot hozott létre, szívesen rátették volna a kezüket Gauke tulajdonára. Gauke-t azonban nem olyan fából faragták, hogy könnyedén megadja magát, így a helyi rosszakaróival is felvette a harcot.

Egy történet, amiben a szereplő messzire utazik, hogy közelebb kerülhessen családja múltjához és ezáltal önmagához is.

Bár az alkotás a Terra di Siena Filmfesztiválon elnyerte a legjobb nemzetközi film díját, arról még nincsenek információink, hogy esetleg Magyarországon fogják-e vetíteni a filmet.

Tulipani: Liefde, Eer en een Fiets / komédia, dráma / 2017

Rendezte: Mike van Diem
Írta: Mike van Diem, Peter van Wijk (eredeti forgatókönyv)

Főszereplők:

Ksenia Solo – Anna
Lidia Vitale – Immacolata
Gijs Naber – Gauke

Hirdetés
ForrásTiff.net

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet