Közel egy év titkolózás után kiderült, hogy az eddig csak stilizált ‘A’ betűvel A Bikesnak hivatkozott kerékpármárka neve valójában Aurum lesz. Be is mutatták részletesen az első modellt.

Hirdetés

A név elég egyszerű: az Aurum az arany latin megfelelője, míg a Magma szó egy tisztelgés a Tenerife szigetén található Teide vulkán előtt, amelyen rengeteget bringázott Contador és Basso profi karrierjük során az edzőtáborokban.

Az Aurum Magma egy allrounder gép, amit már a Kometa-Xstra versenyzői is használnak (jól körbe is fotóztuk, galériáért kattints ide). A megjelent sajtófotók alapján a váz kialakítása alapvetően nem változott, klasszikus arányokkal rendelkező, nem radikálisan aero gép a Magma (persze a képek tanúsága szerint szélcsatornában és CFD-vel is tesztelgették). Nyilván, a sajtóközlemény szerint ez az a váz, amit legszívesebben használt volna Contador és Basso karrierjük során.

A fejlesztés során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a különböző vázméretek ugyanazt az élményt nyújtsák, így mérettől függően két különböző villát kínálnak a Magmához. A vázakra két év garanciát vállalnak Contadorék, amit élettartamig növelhet a vásárló, ha regisztrál. Egyelőre csupán két színben gyártják a Magmát: a Kometánál is látott Carbon Black, és a most kiadott filmen látszó Glacier Blue-t.

A gyártó 25-ös gumikkal szállítja a Magmát, és bár fogad 28-ast és 30-ast is, nem ajánlják gravel használatra. Az UCI minősítéssel is rendelkező váz kifejezetten könnyű, 54-es méretben mindössze 805 gramm. Olcsó viszont nem lesz: 4099 eurót kérnek érte (~1,5 millió forint), és a legolcsóbb konfigurációban, Shimano és Enve kiegészítőkkel közel tízezer euróba kerül (9799 eur, vagyis bő 3,5 millió forint). Ezért nyilván full rejtett kábelezést, hidraulikus tárcsafékeket (hagyományost nem is fogad a váz) és Di2 szettet kapunk, de mégis csak egy teljesen új kerékpármárkáról van szó.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet