Hivatalossá vált a 2018-as Magyar Körverseny útvonala. A hatnapos program során 800 kilométert teljesít majd a mezőny, amely útja során tíz megyén és száz településen teker majd át.


Siófok várossá alapításának 50. évfordulóján rendez 4 kilométeres prológot, és indítja el a versenyt augusztus 14-én. A verseny a rövid start után marad a Balaton környékén, Balatonalmádi és Keszthely között 160 kilométeres szakaszt rendeznek. A harmadik napon továbbra is javarészt sík marad a terep, az ország egyik kerékpáros paradicsomába, Velencére látogat a mezőny, hogy aztán az egykori koronázóvárosban, Székesfehérváron avassanak szakaszgyőztest.

Hirdetés

Ezt követően a verseny második hosszabb transzfere következik, de ezúttal is csupán 130 kilométert utazik a karaván. Cegléd és Hajdúszoboszló között a Tour de Hongrie leghosszabb napját rendezik, 210 kilométert tesz meg majd a mezőny. Az utolsó előtti szakasz ismerős lehet 2017-ből, ugyanis egy az egyben újra megrendezik a Karcag Miskolc közötti 178 kilométeres napot, ami a bükki kaptatókkal ismét a királyetap lesz.

Tour de Hongrie: Peák Barna egyre közelebb a sárga trikóhoz

A befutó ezúttal augusztus 19-én Budapesten, azon belül is újbudai körözéssel zárul, összesen 78 kilométeren, időben nagyjából két órán keresztül láthatjuk majd a versenyzőket. Magyar szempontból ez jó ómen, mert legutoljára akkor nyert összetettben hazai versenyző (Lengyel Tamás, 2005), amikor ott tekert a mezőny.

Nem lesz Budapesten Tour de Hongrie befutó

Mivel a budapesti befutót elkaszálta a főváros, a szervezőknek új útvonalat kellett találniuk az utolsó szakaszra. A választás Kazincbarcikára esett, 127 kilométeres mezőnyszakasszal zárul majd a verseny. Az új útvonal Kazincbarcikáról startol, aztán Aggtelektől Felsőnyárádon át dél felé vezet, majd egy komolyabb emelkedő Sajókazán, végül pedig városi körözés lesz Kazincbarcikán.

Kiderült, melyik városban zárul Budapest helyett a Tour de Hongrie

Szilasi László, a viadal versenyigazgatója az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elárulta azt is, hogy idén a kategóriaváltás ellenére nem sikerült World Tour csapatot meghívni a versenyre. Ennek az oka prózai, számos más HC vagy World Tour kategóriás versenyt rendeznek mialatt a Tour de Hongrie tart.

Szintet lépett a Tour de Hongrie – World Tour csapatok is jöhetnek

A nemzeti körverseny összdíjazása meghaladja majd a nyolcmillió forintot. Az egyéni verseny legjobbjai ebben az évben is megkülönböztető mezeket viselnek majd, az összetett legjobbja sárga, a gyorsasági pontverseny legjobbja zöld, a hegyi pontverseny legjobbja piros, a legjobb magyar kerékpáros pedig fehér mezt húzhat fel. A tavalyi celeste trikót ezúttal nem osztják ki, mivel a 2.1-es kategória csak négy megkülönböztetett trikót engedélyez.

A 2018-as Tour de Hongrie szakaszai, szintrajzai, rajtidejei és áthaladási időpontjai:

Augusztus 14. (kedd): Prológ, egyéni időfutam, Siófok (3,5 km)
Augusztus 15. (szerda): 1. szakasz, Balatonalmádi–Keszthely (154 km)
Augusztus 16. (csütörtök): 2. szakasz, Velence–Székesfehérvár (190 km)
Augusztus 17. (péntek): 3. szakasz, Cegléd–Hajdúszoboszló (206 km)
Augusztus 18. (szombat): 4. szakasz, Karcag–Miskolc (182 km)
Augusztus 19. (vasárnap): 5. szakasz, Kazincbarcika-Kazincbarcika (128 km)

Térképen az összes szakasz a részhajrákkal, és a szurkolói zónákkal:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

2 hozzászólás

  1. A tegnapi (a cikkben is hivatkozott) műsorban elhangzott, hogy nem a legjobb 23 év alatti, hanem a legjobb magyar versenyző kapja a fehér trikót.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet