Hirdetés

A második pihenőnap előtti nagy hegyen furcsa háború alakult ki a Giro d’Italián. Az apró különbségek miatt csak az utolsó 2 kilométeren mertek elindulni az esélyesek. Lassan féltávnál vagyunk, de továbbra is nyílt a verseny.

Kis különbségek az összetettben, 225 kilométeres táv, a cél pedig a bő kétezer méteres Gran Sasso d’Italia – dörzsölhettük a 9. szakasz előtt a tenyerünket. Az akciót egy népes, 15 fős szökevénycsoport indította a nap elején, azonban a szakasz nem róluk szólt, hanem hogy az esélyesek közül ki marad állva a befutóig.

Az elmenést ugyanis 3 kilométerrel a cél előtt gond nélkül bedarálta a főmezőny, ahol már sokan komoly problémákkal küzdöttek. Megúszott Fabio Aru (UAE Team Emirates) és Christopher Froome (Team Sky) is, amire azonnal elkezdett minden talpon maradt hegyimenő sietni. A kétségbeesett támadássorozatból végül ismét a Mitchelton-Scott versenyzői jöttek ki a legjobban. Simon Yates nyerte a szakaszt, Chaves pedig harmadik lett Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) mögött.

Kisebb hátrányt szenvedett el Pozzovivo (Bahrain-Merida) és Carapaz (4 másodperc), de elfogadható különbséggel úszta meg a címvédő Tom Dumoulin (12 másodperc) is. Froome és Aru több mint egy percet kaptak, így igen csak össze kell kapniuk magukat, ha szeretnének még valamit ettől a Girótól, hiszen az összetettben már több, mint két perc a hátrányuk.

A 2018-as Giro d’Italia 9. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hatalmas Wilier akció 2018 a Biondo Bike-nál (x)


Kövesd velünk a 101. Giro d’Italia történéseit. Mentsd el flowcycle.hu/giro-2018 oldalt és nem maradsz le a legfrissebb infókról.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet

tizenhét − 5 =