Szombaton jön a legújabb klasszikus, a Strade Bianche, és az a helyzet, hogy Olaszországban sincs sokkal jobb idő, mint itt. Könnyen lehet, hogy az év legbrutálisabb kerékpárversenyét láthatjuk majd.

Hirdetés

Tele vannak a közösségi oldalak versenyzők képeivel és videóival, amint az Európában rendkívüli időjárásban járják be a tavaszi klasszikusok útvonalait. A sztár most a Milánó – Sanremo és főleg a Strade Bianche, ahol 70 kilométernyi makadám utat kell majd megtenniük a versenyzőknek.

Ezek a szektorok ideális körülmények között inkább látványossá, mintsem különösen nehézzé teszik a versenyt, azonban mivel a szokásosnál 15 fokkal hidegebb van Európa nagy részén, így Siena környékén is 0 fok környékén van a hőmérséklet és rendesen havazott is az elmúlt napokban.

A női Wiggle High5 csapat versenyzője, a svéd Emilia Fahlin videója árulkodó a körülményekről. Ők már eleve neki sem indultak bringával az útvonalnak, kocsival szerették volna bejárni a makadám szektorokat, azonban az egyik havas-jeges emelkedőn a versenyzőknek kellett feltolni az autót. Kell majd a szöges a versenyzőknek is hétvégén? 🙂

Az időjósok szerint nem, néhány fokkal melegebbet ígérnek a térségbe, viszont esni fog, ami talán még rosszabb mint a havazás. Emlékeztek még a 2009-es Giro d’Italia hetedik szakaszára?

Valami nagyon hasonlóra van kilátás idén is. A Longo Borghini (Wiggle High5), Pauline Ferrand-Prevot (Canyon Sram Racing) és Giorgia Bronzini (Cylance Pro Cycling) részvételével startoló női mezőnyre 136; a Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), Greg Van Avermaet (BMC), Michal Kwiatkowski (Sky), Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), Romain Bardet (AG2R), Ždenek Sybar (Quick-Step Floors) fémjelezte férfi mezőnyre 184 kilométernyi szenvedés vár. Ebből 70 kilométer a sárban. Ugye nincs más programod szombatra?

Címlapfotó: Alexandre Vinokourov és Cadel Evans küzdenek az elemekkel a 2010-es Giro d’Italia 7. szakaszán (Pentaphoto – RCS Sport – Ale Trovati)

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet