Közleményben tudatta a Cofidis és a Groupama-FDJ csapata, hogy még mindig abban az abu-dzabi hotelban vannak, ahol a UAE Tour félbeszakításának estéjén felütötte a fejét a koronavírus (amiről aztán kiderült csak mezei megfázás volt). Az érintett alakulatok versenyzői és kiszolgálószemélyzete március 14-ig karanténban maradnak. Még mindig nem biztos, hogy lesznek tavasszal kerékpárversenyek Olaszországban.

Koronavírus vetett véget a UAE Tournak

Az elmúlt napokban sok kritika érte a helyi hatóságokat, mert nem kezelték megfelelően a helyzetet, és a karanténba utasított csapatok nem kaptak kielégítő tájékoztatást. Most ez úgy néz ki változott, hiszen végre kiderült, kiknek és meddig kell még az Emírségekben maradniuk. A UAE, az FDJ, a Gazprom és a Cofidis továbbra is a Crowne Royal Plaza Abu Dhabi Yas Island hotelben ragadt. Mindenki más (a többi csapat, szervezők, média képviselői) vasárnap elhagyhatták Abu Dzabit, miután tesztjeik negatívak lettek.

A Groupama-FDJ közleménye egyébként ugyanezt közli: a csapat tagjai közül egyikükön sem mutatták ki a Covid-19-et. Nem teljesen tiszta, hogy miért ez a kettős mérce, az azonban bizonyos, hogy azóta 12 bizonyított koronavírus-fertőzöttet (köztük négy versenyző) diagnosztizáltak a hotelban. A La Vanguardia tudni véli hogy egyikük a UAE sprintere, Fernando Gaviria lehet, de ezt egyelőre se a versenyző, se a csapata nem erősítette meg.

Továbbra sincsenek biztonságban az olasz versenyek

Míg hétfőn Mauro Vegni a többek között a Milánó – Sanremo, a Strade Bianche klasszikusokat és a Tirreno-Adriatico valamint a Giro d’Italiát is szervező RCS Sport első embere azzal nyugtatta a közvéleményt, hogy a versenyeket megtartják, addig mára újra fordulni látszik a kocka, ugyanis nőtt az olaszországi megbetegedések száma. Jelenleg a 20 olasz tartományból már 19-ben regisztráltak megbetegedést, Olaszországban 12 nap alatt 79-en haltak bele a fertőzésbe. Olaszország a járvány megfékezése érdekében két hétre minden iskolát és egyetemet bezárt. Az első komolyabb olasz kerékpárverseny március 7-én, a Strade Bianche lesz.

Címlapfotó: Team Cofidis / Twitter

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet