Koronavírus vetett véget a UAE Tournak

Az Közel-Kelet legjelentősebb körversenyének utolsó két szakaszát törölték a szervezők, miután kiderült, hogy az egyik csapat kiszolgáló személyzetének két olasz tagján kimutatták a SARS-CoV-19 vírust.

Hirdetés

A fertőzést a ötödik szakasz után a Crowne Royal Plaza Abu Dhabi Yas Island hotelben mutatták ki, ahol a csapattagok és az újságírók megszálltak. A fertőzötteket azonnal elkülönítették, majd később a szervezők úgy döntöttek, hogy az utolsó két szakaszt már nem rendezik meg. Így az összetettet Adam Yates nyerte.

Hasonló esetekre sajnos úgy tűnik, a közeljövőben is számíthatunk. Észak-Olaszországban számos rangos kerékpárversenyt szerveznek, köztük a Milánó – Sanremo klasszikust. A szervezők még nem hoztak végleges döntést, de tekintve, hogy Milánót is magába foglaló Lombardia tartományt tartják az olaszországi járvány egyik gócpontjának, valószínűsíthető, hogy a leghosszabb World Tour-egynapost nem rendezik meg idén. Veszélyben van a Tirreno-Adriatico és sajnos a Giro d’Italia is, amelyek vastagon érintik az észak-olasz régiót is.

Jelenleg világszerte nyolcvanezer SARS-CoV-19 koronavírus-fertőzöttről tudnak, Olaszországban 650 esetet regisztráltak.

Címlapfotó: Vini Zabú – KTM / Twitter

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet