Májusban minden korábbinál erősebb mezőny vesz részt a Magyar Körversenyen. Ebben a környezetben igen nagy nyomás lesz a magyar versenyzőkön, hiszen World Tour sztárokkal kell majd megküzdeniük. A két talán legtapasztaltabb aktív magyar kerékpárost kérdezte az MTI, hogyan látják a saját esélyeiket.

Hirdetés

Bemutatták a Tour de Hongrie 2020-as útvonalát

A 35 esztendős Kusztor Péter a Novo Nordisk kapitányaként érkezik; az amerikai prokontinentális csapat valamennyi versenyzője cukorbeteg. A rutinos Kusztor az év három legfontosabb viadala közé sorolta a Tour de Hongrie-t, amelynek első három, sík szakaszán sprintbefutóval kalkulál, és reméli, előnyt tud kovácsolni abból, hogy jól ismeri a hegyi részeket.

Szeretnék jól menni, akár egy szakaszt is nyerni, az összetett alakulását pedig majd meglátjuk” – fogalmazott Kusztor, aki a szerdai útvonal-bejelentésről rögtön edzeni indult.

Nem biztos viszont Lovassy Krisztián részvétele a viadalon a magyar válogatott színeiben. A pályán scratch-ben Európa-bajnoki ezüstérmes, a tavalyi Tour de Hongrie-n szakaszgyőztes bringás az MTI-nek elárulta, lehet, hogy klubcsapatával másik versenyen szerepel majd.

Magyar győzelem született a Tour de Hongrie 3/a szakaszán

Lovassy a Tour de Hongrie-n minden nap kalkulál szökéssel, ám az első három etapon teljes kontrollt vár a World Tour-csapatoktól, így végeredményben sprintbefutókra számít, ezeken szerinte csak a szél szólhat közbe. Az utolsó két szakaszon pedig a „nagyágyúk” vetélkedését várja az összetettért.

Címlapfotó: tdh.hu / Lovassy Krisztián gyermeke születése alkalmából ajándékcsomagot kap Eisenkrammer Károlytól, a Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnökétől

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet