A magyar országúti kerékpáros az amerikai prokontinentális Team Novo Nordisk csapatában folytatja 2019-ben.

A My Bike – Stevens bringása a Velo.hu-nak adott interjújában árulta el, hogy a váltás nem egészen úgy jött össze, ahogyan azt elképzelte. Kusztort még a Cseh Körversenyen bekövetkezett bukása után műteni kellett a törött kulcscsontja miatt és az ehhez kapcsolódó vizsgálatokon derült ki, hogy gond van a vércukorszintjével. Ezután egy sor újabb vizsgálat következett, mire kiderült, hogy Kusztornak egyes típusú diabétesze van.

Hirdetés

Ezután felvette a kapcsolatot a kizárólag cukorbeteg versenyzőkből álló Team Novo Nordiskkel, hogy tanácsot kérjen, hogyan folytathatná a kerékpáros karrierjét cukorbetegként. Az ismeretség nyomán a csapat érdeklődni kezdett iránta, végül le is szerződtették a magyar versenyzőt.

Profi sport cukorbetegen? Csak bringára kell pattani

Kusztor Péter négy év után hagyja ott az osztrák kontinentális My Bike – Stevens-t és 34 évesen léphet fel a profi másodosztályba. A Novo Nordisket időnként World Tour versenyekre is meghívják. Idén például ott voltak az Abu Dhabi Touron és Milánó-Sanremón is, emellett számos kiemelt kategóriás versenyen is szerepelnek. Legutoljára ilyen magas szintű viadalokon Szeghalmi Bálint tekerhetett a Lampre – ISD csapatával 2011-ben. Érdekesség, hogy 2012-ben éppen a Novo Nordisk jogelődjéből, a Team Type 1-ból vonult vissza a Tour de France-t is megjárt Bodrogi László.

Címlapfotó: Vanik Zoltán / Bringasport

Hirdetés
VIAVelo.hu
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet