Hosszú napok huzavonája után végre meghozták a szervezők a döntést: nem tartják meg a makadámutas olasz egynapos klasszikus kerékpárversenyt, a Strade Bianchét. A döntés megszületése előtt már hat csapat jelezte, hogy nem vesz részt a viadalon.

Hirdetés

A versenyt szervező RCS Sport körlevélben értesítette a csapatokat, hogy az új koronavírus-megbetegedések miatti friss intézkedések (iskolák bezárása, tömegsport-rendezvények betiltása) lehetetlenné teszik a verseny megrendezését. Az RCS Sport egyelőre nem döntött más, szintén márciusban megrendezendő versenyeinek sorsáról, így a szerdán startoló Tirreno-Adriatico és a március 21-ére tervezett Milánó – Sanremo sorsa továbbra is kétséges.

Sok csapat szerint későn hozták meg a szervezők a döntést. Az EF Education First már napokkal korábban kérte a csapat felmentését az említett versenyek alól. Más csapatok is intézkedtek az ügyben, az FDJ, a Jumbo-Visma, az EF Pro Cycling és az AG2R nem vesz részt a jövő heti olasz versenyeken, Az Astana március 20-ig, a Mitchelton-Scott március 22-ig, míg az Ineos március 23-ig nem versenyeznek.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet