Hirdetés

Komolyan senki nem sérült, már ha a tetemes időhátrányt nem számítjuk annak.

Hirdetés

A nap elmenésében négyen képviseltették magukat. Ryan Mullen (Trek-Segafredo), Laurent Didier (Trek-Segafredo), Eugert Zhupa (Wilier Triestina-Selle Italia) és Andrea Vendrame (Androni Giocattoli-Sidermec) kellemes előnnyel tekertek együtt a táv nagy részén. Közülük Vendrame bírta a legtovább, akit 4 kilométerrel a cél előtt ért utol a mezőny. Két kilométerrel később a Lotto Fix All rántotta meg eszeveszetten az utolsó emelkedőt, rögtön komoly szelekciót okozva. Egy kilométerrel a cél előtt a lankásabb részen Diego Ulissi (UAE Team Emirates) kontrázott.

Az utolsó kanyarig ment, aki csak bírt, Fabio Aru (UAE Team Emirates) fordult elsőként. Az olasz bajnokot Giovanni Visconti (Bahrain Merida) és Enrico Battaglin (Lotto NL Jumbo) kerülte le. Kettejük közül végül Battaglin bírta ki erővel a célig, ezzel harmadjára nyert szakaszt az Olasz Körversenyen.

A nap során történt néhány kisebb bukás, például Domenico Pozzovivonak kellett komoly munkát végeznie, hogy csapattársai segítségével felzárkózhasson. Rosszabbul járt Migel Angel Lopez (Astana), aki az utolsó lejtmenetben bukott, végül bő 40 másodperc hátrányt szenvedett el.

A 2018-as Giro d’Italia 5. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 101. Giro d’Italia történéseit. Mentsd el flowcycle.hu/giro-2018 oldalt és nem maradsz le a legfrissebb infókról.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet