Hirdetés

A zuhogó esőben sokáig úgy tűnt, hogy egy szökevény viheti el a szakaszgyőzelmet, végül az esélyesek meccselték le egymás között a sikert.

A hosszú, 209 kilométeres szakaszon hamar kialakult a nap szökése, Tosh Van Der Sande, Matteo Montaguti (AG2R La Mondiale), Rodolfo Torres (Androni), Davide Villella (Astana), Matej Mohoric (Bahrain-Merida, Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo), Mads Pedersen (Trek Segafredo) és Jan Polanc (UAE Team Emirates) léptek el a mezőnytől.

Nagyjából 24 kilométer volt hátra, amikor óriási eső zúdult a mezőnyre, néha a látótávolság is drámaian lecsökkent. Ez jó hír volt a szökevényeknek, akik közül Mohoric, Montaguti és Pedersen próbálkozott többször is. A mezőny még a Montevergine di Mercogliano mászásának elején is egy perc fölötti távolságban üldözte őket. Montaguti, Polanc, Mohoric, Bouwman voltak, akik bő tíz kilométerrel a cél előtt elszakadtak szökevénytársaiktól.

Közülük Bouwman bírta a legtovább, egészen az utolsó kilométerig, amikor a fehér trikós Carapaz (Movistar Team) lőtt ki a mezőnyből. Az ecuadori úgy ment el Bouwman mellett mintha szembe jött volna, és élete első Giróján szakaszt nyert. Még sosem nyert ecuadori háromhetes körversenyen szakaszt.

A többi esélyes néhány másodperccel később együtt érkezett, Simon Yates továbbra is őrzi a rózsaszín trikót.

A 2018-as Giro d’Italia 8. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Casco bukósisakok akció a Biondo Bike-nál (x)


Kövesd velünk a 101. Giro d’Italia történéseit. Mentsd el flowcycle.hu/giro-2018 oldalt és nem maradsz le a legfrissebb infókról.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet