Az első szakasz után ismét szökésbe keveredett Lovassy Krisztián (Magyar válogatott) és végül lesprintelte szökevénytársait. 2016 óta az övé az első magyar szakaszsiker a Tour de Hongrie-n.

Hirdetés

A Tour de Hongrie negyedik napjának első félszakaszát Kazincbarcikáról lőtték el, ahol a 2018-as verseny utolsó szakaszának befutója volt. Már a nap elején magyar sikernek örülhettünk, ugyanis az első gyorsasági részhajrát a felvidéki Szabó Miklós (Pannon Cycling Team) nyerte meg, de a java csak ezután jött.

Fotó: Vanik Zoltán / tdh.hu

Kialakult ugyanis a félszakasz szökése, amiben ismét ott tekert Rózsa Balázs és Lovassy Krisztián is. Az ötfős elmenés meglepően jól tartotta magát, a szakasz utolsó negyedére biztossá vált, hogy hazaérnek. Rózsa Balázs ugyan leszakadt az elöl tekerőkről, Lovassy viszont tartotta magát és sprintbefutón megnyerte a szakaszt. Lovassy a Carpathian Couriers Race-en két szakaszt is nyerő fiatal Stanislaw Aniolkowskit győzte le. Legutoljára hasonló bravúrra Szalontay Sándor volt képes 2016-ban, a pályasprinter a nyitó prológot nyerte meg.

Az elmenés négy perc előnnyel ért haza, de az összetettmenők azonos idővel értek célba, így továbbra is Krists Neilands őrzi a sárga trikót a nap második félszakasza előtt. A magyarok közül jól jött a mezőnysprintben Karl Ádám, aki a hatodik helyen ért célba a rövid szakaszon.

A 2019-es Tour de Hongrie 3/a szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Halmágyi Zsolt / tdh.hu

Hirdetés
VIAtdh.hu
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet