A Shimano Steps legújabb elektromos rendszerével már a kerékpáros teherszállítás is könnyedén megvalósítható. A környezettudatos, városi közlekedés így egy új szintre lépett.

Hirdetés

A nagyvárosok közlekedésében egyre nagyobb szerep jut a kerékpárosoknak. Napról-napra nő azok száma, akik bringával közlekednek a városban. A Shimano E-Cargo rendszere arra lett kifejlesztve, hogy autómentessé válhasson a teherszállítás is. Ezentúl nem feltétlenül szükséges autót használni majd a családi nagybevásárláshoz, kényelmesen megoldható lesz az áruszállítás is kerékpárral. A cargobike-okat az elektromos rendszer miatt könnyű hajtani, így akár a gyerekeket visszük vele iskolába, akár a bevásárlást intézzük, nem esik majd nehezünkre otthon hagyni az autónkat.

A Shimano kétféle motort gyárt ezekhez a kerékpárokhoz, így mindenki a saját igényeihez igazodva választhatja ki a számára legmegfelelőbb megoldást. Egyre többen közlekednek már kerékpárral, így oldják meg a közlekedést, ügyintézést. Azok, akik a gyerekeket viszik oviba, iskolába sokszor szembesültek a kerékpározás korlátaival. Ezzel a megoldással az ő életük is kényelmesebbé válik, hiszen egy e-cargoval könnyedén kivitelezhető ez a feladat is.

Amikor egy család cargobike-ra cseréli az autót

Az e-cargo rendszerű kerékpárok akár 250 kilogrammig terhelhetőek, maximális nyomatéka 60 Nm, így a nehezebb csomagok szállítása sem jelent többé akadályt azoknak, akik környezettudatosan szeretnek élni. Az elektromos rásegítés kifejezetten könnyebbé teszi a tekerést még az emelkedőkön is, így a szállítmány méretétől és súlyától függetlenül élmény lesz vele a kerékpározás.

A motorok háromféle fokozatban működtethetőek, melyhez telefonos applikáció is tartozik, így még könnyebben vezérelhetőek. Lehetőség van teljesen automata üzemmódot is választani, melynek segítségével csupán a kerékpározásra kell figyelnünk, nem nekünk kell váltogatnunk a fokozatok között.

A cargókra optimalizált Shimano EP8 és E6100 rendszerek 2021 májusától elérhetőek.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet