Korábbi U23-as világbajnokokról szólt a Critérium du Dauphiné második szakasza.

A 171 kilométeres, dombokkal gazdagon szőtt napon a rajt után Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo), Mickaël Delage (FDJ), Nathan Brown (Cannondale-Drapac) és Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM) léptek el a mezőnytől. Közülük Delage egészen hamar visszcsaorgott a mezőnybe, viszont 72 kilométerrel a cél előtt ismét négyen voltak elöl: Alexey Lutsenko (Astana) felzárkózott rájuk.

Ha már arra járt, 40 kilométerrel később egyedül ment tovább a kazah, aki így közel 30 kilométert tekert magányosan az élen.

Három kilométerrel a cél előtt azonban keményen bedarálták, hiszen a mezőny sprinterei túlélték az egész napos hullámvasutat. A Cofidis (Bouhanniért), a FDJ (Démare-ért), a Bahrain Merida (Colbrelliért), a Dimension Data (Boasson Hagenért) és a Katusha (Kristoffért) felvezetővonatai küzdöttek az elsőségért. Közülük az orosz csapat végezte talán a legjobb munkát, hisz az utolsó kilométeren még két embere is volt Kristoffnak, azonban a mai napon Démare elképesztően gyors volt és könnyedén lépett át mindenkit. A franciától nem megszokott, hogy ilyen könnyedén nyerjen szakaszt, így akár a Tour de France-on is lehet majd esélye.

Videón az utolsó kilométerek:


Flamme rouge – Étape 2 / Stage 2 (Saint-Chamond… by tourdefrance

A sárga trikós Thomas De Gendt (Lotto Soudal) rendben megérkezett a mezőnnyel, így holnap is ő viselheti a mezt. A belga a  hegyi pontversenyben is megőrizte első helyét.

A 2017-es Critérium du Dauphiné 2. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet