Áprilistól radikális változásokra kell számítani az utakon. Elsősorban a bringások érintettek. Hamarosan jön a rendszám is.

Infinety hirdetés

Az Országos Rendőr-főkapitányság a balesetek visszaszorításának érdekében átfogó szoftverfrissítési kampányba fogott. A program keretében a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat április elsejétől figyeli, hogy az autósok kellő oldaltávolsággal előzik-e a kerékpárosokat. Amennyiben a rendszer veszélyes előzést tapasztal, a rendszámfelismerő segítségével automatikusan kiszabja a bírságot, aminek mértékét távolságban szabták meg. Fél méternél közelebbi manővernél 200 ezer, 10 centinél 300 ezer forint a büntetés.

A VÉDA mától a kötelező kerékpáros tartozékokat is figyeli. Az új szuperoptikának köszönhetően felismerhetővé vált a csengő és a prizma is, ami miatt az eszközökből országos hiány lépett fel. Az ORFK egyelőre teszteli a rendszert és amennyiben a tapasztalatok sikeresnek bizonyulnak, bevezetik a rendszámot is a kerékpárosok számára, hogy a szabálysértési eljárásokat könnyebben le tudják folytatni. Az átmeneti időszakban a büntetéseket a Magyar Kerékpáros Szövetségre róják ki.

(Egy szavunkat se higgyék el, kellemes április elsejét)
Infinety hirdetés
1 hozzászólás

  1. Ha már itt tart a technológia, akkor bringa rendszám helyett felszerelhetnék retina scanerrel a VÉDÁt.
    Nem?
    De!

    Bodog Bolondok Napját Kívánok Minden bringásnak! 😀

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet

*