Szinte hihetetlen, ahogy kialakult a Roubaix döntő elmenése.

Szokás szerint az igazi verseny az Arenberg szektorban kezdődött. Úgy tűnt, a Quick-Step ismét zseniális csapatmunkával túljár a mezőny eszén. Ment Gilbert, ment Stybar, de minden támadást szereltek az esélyesek.

Nagy meglepetésre a döntő akció nem egy kockaköves szektorban történt. Kevesebb mint 60 kilométer volt hátra, amikor Greg Van Avermaet (BMC) támadott, de az akció nem tűnt túl komolynak. Nem sokkal később hasonlóan indult meg ülve Peter Sagan (Bora Hansgrohe) is, de meglepő módon senki nem reagált a világbajnok elmenésére.

Sagan egészen hamar felért az alig egy percre elöl tekerő csoportra, majd nekiállt imbuszkulccsal szerelgetni a kormányát menet közben.

A verseny innentől kezdve már túl nagy izgalmakat nem tartogatott. Sagan nagyrészt vezetett, és kicsinálta a szökevénytársait, egyedül a svájci bajnok, Silvan Dillier (AG2R) bírt vele tartani a célig. A világbajnok a papírformának megfelelően lesprintelte szökevénytársát, így megannyi balszerencsés év után megnyerte a Párizs-Roubaix-t. Dillier után a harmadik helyen Niki Terpstra futott be.

Sajnos ezúttal sem úszták meg a srácok bukások nélkül. A Katusha a verseny elején és végén is veszített embert, köztük Tony Martint is, aki végül azért visszaült a bringájára. Földön maradt viszont az Európa bajnok Alexander Kristoff. A verseny közepén bukott a Veranda’s Willems-Crelan fiatal versenyzője, Michael Goolaerts is, aki az eddigi információk szerint nem valamilyen hiba miatt esett el, hanem szívrohamot kapott. Frissítés: Sajnos a belga versenyzőn az orvosok már nem tudtak segíteni, a lillei kórházban életét veszítette.

A 2018-as Párizs-Roubaix végeredménye:

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet