Hamarabb pont került az ügy végére, mint sokan gondoltuk, a Team Sky-t május 1-jétől Team Ineos néven keressük majd a mezőnyben.

Még 2018 decemberében járta be a sajtót a hír, hogy az elmúlt évek legsikeresebb GT-csapata, a Team Sky 2020-ra főszponzor nélkül marad. Azóta több lehetséges szereplő is felmerült, végül Nagy-Britannia leggazdagabb embere, Jim Ratcliffe mentette meg a csapatot, aki a világ egyik legnagyobb vegyszereket, különböző műanyagokat és olajipari termékeket gyártó vállalatának, az Ineosnak a tulajdonosa.

Az üzlet annyira komoly, hogy a csapat már május 1-től Team Ineos néven fut majd, első versenyük a május 2-án kezdődő Tour de Yorkshire lehet. Kérdés, hogy a Romandiai Körversenyen milyen szerelésben láthatjuk majd a versenyzőket, hiszen az április 30-án kezdődik és május 5-én fejeződik be.

A Sky megmentése kulcsfontosságú volt a kerékpársport szempontjából, hiszen 2012 óta egy kivételével az összes Tour de France-t megnyerték, de Chris Froome révén tudtak győzni a Giro d’Italián és a Vueltán is. Aki attól tartana, hogy ez a jövőben változik, az valószínűleg téved: a stáb marad, a költségvetés pedig milliókkal, a Guardian értesülései szerint 40 millió fontra (~14 milliárd forint) emelkedhet 2020-ban, ami kimagasló a kerékpársport legmagasabb osztályában is.

Címlapfotó: ASO/Bruno BADE

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet