Miután hülyeségnek nyilvánították, most végre értelmet kerítettek neki: marad a szürke rendszám, de nem kötelező és a műszaki szemle is megszűnik. Így kellett volna elsőre is…

Hirdetés

Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Belügyminisztériummal egyeztetve, a kerékpárosok kérésének megfelelően javaslatot tett a szürke rendszám szabályozásának módosítására.

A kormány elfogadta a kezdeményezést, így a jövőben nem lesz szükség a (hátsó) kerékpárszállító eszköz műszaki szemléjére, egyszerűbb és olcsóbb lesz a kiváltás folyamata. A szürke rendszámot az okmányirodákban lehet igényelni, a legyártást követően pedig ugyanott lehet átvenni.

Szintén fontos fejlemény a kerékpárosok számára, hogy a szabályozás kiegészítése egyértelműen kimondja: a gépkocsi hátsó, fehér rendszáma áthelyezhető a kerékpárszállító eszközre.

A kormánybiztos javaslatára törvénymódosítással kiterjesztik a szürke rendszám értelmezését is, így tehát a vonóhorogra szerelhető eszköz szabályozása a hasonló módon szállított egyéb tárolókra, például az ún. boxokra is vonatkozik majd.

A rendeleti szintű változások megjelenése a közeljövőben, hatályba lépésük a kihirdetést követő öt napon belül várható. Révész Máriusz kormánybiztos a Belügyminisztériummal megállapodott arról, hogy a rendőrség a fehér rendszámot átszerelő gépkocsivezetőket addig sem bírságolja meg.

Címlapfotó: Grant

Hirdetés
ForrásNemzeti Fejlesztési Minisztérium

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet