A visszahívási akció 13.000 kerékpárt érint. Magyaroknak is adtak el belőle.

A néhány napja kiadott közleményben a Specialized arra kéri a 2018-as Allez, Allez Sport és Allez Elite tulajdonosokat, hogy ne használják tovább a kerékpárjaikat. Egyúttal felkérték a kereskedőket is a forgalmazás ideiglenes beszüntetésére.

A cég nyilatkozata szerint az akcióra egy potenciális gyártási hiba miatt van szükség, amely a villa felső részének (villaváll) meghibásodását jelentheti, ami akár a tulajdonosok testi épségét is veszélyeztetheti. Az Allez modellek villáit 2018-tól cserélték karbonra, és a hibát a karbon és az alumínium találkozásánál (a villanyak maradt a régi anyagnál) találták egy belső ellenőrzés során. Az eset részben hasonlít a Merida idei villa visszahívási akciójára. A taiwani gyártó ugyanúgy járt, mint a Specialized: az iparági sztenderdek szerint megfelelt a villa, azonban a belső ellenőrzéseken megbukott az alkatrész.

Karbon villákat hív vissza a Merida

A Specializednál a problémával kapcsolatosan sérülést eddig nem jelentettek. Az akció világszerte 13.000 kerékpárosok, illetve kereskedők részére eladott kerékpárt érint. Magyarországon hivatalos úton 4 ilyen kerékpárt adtak el.

Az említett modellek tulajdonosait arra kérik, hogy ne használják tovább a kerékpárjukat, és vigyék vissza azt bármelyik hivatalos Specialized kereskedésbe, hogy mihamarabb elkezdődhessen a visszahívási folyamat. A Specialized szerint február végére várható, hogy rendelkezésükre álljon elegendő mennyiségű villa a visszahívási akció lebonyolításához.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet