Megkezdődött az M3-as metró felújítása, de a BKK úgy tűnik kihagyta az egyik legkézenfekvőbb megoldást a pótlással járó problémák kezelésére.

Hirdetés

Szeptember 4-én aláírták a szerződéseket, hivatalosan is megkezdődött az M3-as metró Újpest-központ és Lehel tér közötti szakaszának felújítása. A napokban már meg is kezdték a felszíni munkákat a Nyugati pályaudvarnál és az Árpád-híd pesti hídfőjénél, a metró leállítása viszont csak októberben várható.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a közelgő metrópótlást társadalmi egyeztetéssel készíti elő. Interaktív térképen tájékozódhatunk arról, hogy milyen alternatívákra számíthatunk a hagyományos, buszos metrópótlás mellett.

Az oldalnak kellemes a kezelőfelülete, öröm látni, hogy gyorsan és könnyen érthetően meg lehet találni a kért információkat. Az egyetlen probléma csak az, hogy a biciklit még említés szinten sem tartották fontosnak belevenni a tájékoztatóba, pedig a XIII. kerületben a legutóbbi bővítéssel már elég sok Bubi állomás van. Sőt, a napokban írtunk arról is, hogy bizonyos esetekben már a metrónál is gyorsabb tud lenni a bicikli. Valószínűleg ez a metrópótlók esetében még inkább igaz lehet majd.

Budapesten már a metrót is veri a bringa

Arra, hogy a BKK nem számol a bringás metrópótlással már jó előre készült a Magyar Kerékpárosklub, akik új, Metrópótóló Facebook oldalukon most aktivitásra szólítanak fel bennünket:

Mi a Magyar Kerékpárosklubnál, és az I bike Budapest szervezői között úgy gondoljuk, hogy biciklivel elkerülhető a (metrófelújítással járó) káosz.
Írd meg a BKK-nak, hogy a kerékpározás népszerűsítésével, a párhuzamos útvonalak bringabarát fejlesztésével, az állomásokon kerékpártárolók telepítésével és a Nyugati tér – Forgách utca közti terület MOL Bubi közbringarendszer állomásainak bővítésével nagyon sok ember mindennapjait segíthetnék a lezárások alatt – és után.
Ha megvagy vele, akkor vedd rá ismerőseidet is, és hívd meg őket a Metrópótló oldalra!

Itt küldhetsz levelet a BKK-nak:
http://bkk.hu/te/m3-eszak/

A Flowcycle szerkesztősége kiáll a javaslat mellet és már elküldte a BKK részére észrevételeit. Ha te is szimpatizálsz a kezdeményezéssel, kattints a http://bkk.hu/te/m3-eszak/ oldalon a részletek gombra, majd a fentebb is látható térképen egy tetszőleges területre. Ezután a képernyő jobb oldalán találhatod majd az űrlapot, ahol elküldheted az üzenetedet a BKK-nak.

A Metrópótló Facebook oldal a következő tanácsokat adja a levéllel kapcsolatban:

– Ne sablonlevelet írj, használd saját szavaidat
– Legyél személyes, de ne személyeskedj
– Térj ki a bringázás népszerűsítése mellett a kerülőútvonalak kisebb javításaira és a MOL Bubi közbringarendszer bevonására is

Kíváncsian várjuk, vajon a BKK is egyetért-e majd a javaslattal.

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet