2019 egy kivételes szezon volt a magyar kerékpársport történelmében, sorra jöttek a jobbnál jobb bejelentések és eredmények. Kíváncsiak voltunk, hogy mi lehet az oka ennek a kiugró teljesítménynek és hogyan lehet a jövőben is fenntartani ezt az állapotot. Egy versenyző, egy edző és egy versenyszervező segítségével kerestük a választ a kérdéseinkre.

Hirdetés

Pelikán Jani mesél az edzőváltásáról és elárulja, hogy sikerességéhez az is hozzájárult, hogy közel tíz kilót fogyott a szezon során. Életében először nyert UCI versenyt, ráadásul rögtön hármat. Az eredmények ellenére jövője az adás készítésének pillanatában még nem biztos, Jani beavat minket az EPowers fantomcsapat körüli részletekbe is.

Pelikán János nyerte a V4 Special Series második napját

Búr Zsolt többszörös cyclocross magyar bajnok, aki egyben a Superior Team edzője és MKSZ szakági tanácstag is, az utánpótlásnevelés fontosságát emeli ki. Az Eleminátor sorozat koordinátoraként elmeséli, miért nem biztos, hogy egy versenyt a legerősebb és/vagy legokosabb kerékpáros nyeri meg.

Szilasi László Tour de Hongrie versenyigazgatóval a Magyar Körverseny fontosságát és a hazai sportra való hatását vizsgáljuk. Szilasi elmeséli, hová fejlődhet a magyar Tour, és kifejti azt is, hogy szerinte mit kell tennie a hazai döntéshozóknak, hogy még magasabb szintre fejlődhessen a bringázás.

A felvétel helyszínének biztosításáért nagy köszönet a Superior MTB Teamnek!

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet