Tovább folytatódott a Quick-Step brutális sorozata. Kusztor Péter is célba ért.

Hirdetés

291 kilométer, javarészt síksterep: szokásos recept az év első Monumentumán, a Milánó Sanremón. A rajtot követő pillanatokban tízfős elmenés alakult ki, amibe négy novo nordiskes is belekerült, de Kusztor Péter maradt a főmezőnyben. Ahogy az egy hosszú versenyen megszokott, a peloton tíz perc fölé is engedte a szökevényeket.

A nagyjából eseménytelen napon egészen 26 kilométerrel a cél előttig élen maradt az utolsó szökevény, de Masnadának társaihoz hasonlóan semmi esélye nem volt hazaérni.

A Cipressa emelkedő lejtmenetében Bonifazio lendült támadásba. Az olasz hirtelen 20 másodperc előnyre tett szert, de a verseny utolsó emelkedőjén, a Poggió lábánál őt is utolérték. Nem sokkal később Alberto Bettiol támadott, akivel ment az összes sztár, Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step), Michal Kwiatkowski (Team Sky), Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), Alejandro Valverde (Movistar), Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és Wout van Aert (Jumbo-Visma) alakított ki egy csoportot az élen.

Rájuk felért még a Vincenzo Nibali (Bahrain-Mertida), Matej Mohoric (Bahrain-Merida), Simon Clarke (EF Education First), Tom Dumoulin (Team Sunweb), Michael Matthews (Team Sunweb) csoport majd Matteo Trentrin (Mitchelton Scott) indított kései akciót.

Az Európa Bajnok nem jutott sokáig, sprintbefutón dőlt el a verseny. Elsőként Kwiatkowski robbantott, de végül Julian Alaphilippe magabiztosan nyerte a 2019-es Milánó-Sanremót. Ezzel folytatódott a Deceuninck-Quick-Step brutális éve, idén már tizenkilencedik győzelmüket szerezték. Kusztor Péter 10 perc hátrányban a 141. helyen fejezte be a versenyt.

A 2019-es Milánó-Sanremó végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet