Mi vagyunk a leginkább megértők a téli bringázással kapcsolatban, de ezen az aktivitáson mi is meglepődtünk.

Hirdetés

Egyre jobban megnehezítitek a dolgunkat, ugyanis legutóbbi híradónk óta kétszer annyian lettünk a csoportban, látóhatáron belül a százas létszám. Köszönjük a bizalmatokat, és alig várjuk, hogy ebből valamit mi is visszaadhassunk. Stay tuned! 😉

KOMolyan indult ez a január

Tudod, amikor felmásztam egy virtuális dombra, aztán begurultam egy virtuális alagútba…

Most már tényleg itt a tél, egyre nagyobb szerepet kapnak a benti edzések, görgőzések. Ferenc és János lázasan nyomja a Zwift-meneteket.

Fotó: Tomka János / Strava

„Londonban” könnyebben is telik a három óra, ugye…

Cyclo-cross OB

Pápai Ádámnak (DKSI-Kontent) lassan bérelt helye lesz heti összeállításunkban, de ezúttal sem érdemtelenül. Hétvégén megrendezték a Cyclo-cross szakág országos bajnokságát, amiről neki köszönhetően van rögzített adatunk is. BuZsó és Benkó Barbi lettek a bajnokok, Ádám a hetedik helyen zárt. Aki további részletekre kíváncsi, íme a beszámoló.

Benkó Barbara és Búr Zsolt lettek a cyclocross szakág magyar bajnokai

Teles kékes(, is…)

Sebestyén nem viccelt, fogta magát, és feltekert a Kékesre. Szerencsére mellékelt egy Relive-videót is.

Január elején 1000 méter fölé merészkedni szinte őrültség. Vajon hány fok lehetett odafönn?

Fotó: Nagy Barnabás / Strava

Az a durva, hogy Sebestyénen kívül jópáran gondolták úgy, hogy ilyenkor érdemes hegyet mászni. Persze, ilyenkor a legszebb az erdő. Barnabás a gödöllői dombokba látogatott el, György pedig a Normafát mászta meg. Azért öltözzetek fel jól!

Milyen hatással van a téli bringázás az ízületeinkre?

Repkedtek a QOM-ok

Fotó: Krisztina Benczés / Strava

Jó látni, hogy nem csak a Flórián téren gyűlnek össze a bringások hétvégenként, hanem Pécs környéként is szép számmal indulnak útra a bringások. Krisztina így ment egy 100-as kört sokadmagával. A nulla fokban tett erőfeszítések nem maradtak eredmény nélkül: 3 QOM a zsebben.

Valaki készül

Bár Chris Froome nem tagja a csoportunknak (még), nehéz lenne kommentár nélkül hagyni az elmúlt napjait. Újra aktív lett Straván és brutális meneteket nyom. A 2017-es Tour és Vuelta győztese például múlthét kedden nyomott egy 199 kilométeres kört, laza 33-as átlaggal és 2840 méter szinttel.

Aki azonban azt gondolná, hogy ez volt a kenyai-brit legdurvább edzése, az téved. Néhány nappal korábban hajnali ötkor indult útnak, majd 224 kilométer után tette le a lantot és 37-es átlagot hajtott. Froome salbutamol ügyében egyébként sajnos nagy a csend. A teljes kerékpáros világ lenyilatkozta, hogy ez az egész rossz a sportnak, de hát sajnos úgy tűnik, megismétlődik ugyanaz, mint Contadornál 2012-ben.

Ugrik Froome Vuelta-győzelme?

Címlapfotó: Sebestyén Péter / Strava


Szeretnél te is bekerülni a következő összeállításunkba? Csatlakozz Strava csoportunkba!

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet