A zuglói Istvánmezőn található közel száz éves múltra visszatekintő velodrom helyén a legújabb hírek szerint 43 milliárd forintból korcsolyapályát építenek.

Hirdetés

Kósa Lajos (tárca nélküli miniszter), a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke sajtótájékoztatón hirdetett eredményt a korcsolyapálya-építésre kiírt uniós nemzetközi pályázatra. A győztes a Bord Építész Stúdió lett, amely korábban az Új Hidegkuti Nándor Stadiont, a Villa Budapestet, valamint az Etyeki Kúriát is tervezte.

Kósa Lajos elmondta, a Nemzeti Korcsolyázó Központ az Istvánmezőn, a Budapesti Olimpiai Központ területén,

a Millenáris és a Kisstadion elbontásával épül fel.

A bontásról a Magyar Nemzet információi szerint a „kerékpárosok szakszövetségével” döntöttek. A győztes pályázóval 2018 januárjában köthet szerződést a beruházást végző Nemzeti Sportközpontok, a létesítményt várhatóan 2022-re vehetik birtokukba a korcsolyázók.

Kósa az MTI kérdésére elmondta, hogy a kerékpárosok a Millenáris elbontásával sem maradnak létesítmény nélkül, hiszen egy kormányelőterjesztés szerint a magyar pályakerékpársport részére négy velodrome épül majd, egy a fővárosban, három pedig vidéken, s mindegyik megfelel majd a nemzetközi követelményeknek.

Erre mindenképpen szükség lesz, hiszen hiába a magyar kerékpársport egyik bölcsője a Millenáris Velodrom, az elmúlt évtizedekben elfogadhatatlanná vált az állapota. Alternatívaként egyedül Tamásiban található velodrom, amely azonban maximum arra alkalmas, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek a pályasporttal.

Forrás: MTI

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet