Az egyre növekvő autóforgalom és a metrófelújítás miatt sokan döntenek úgy, hogy leteszik az autójukat, felhagynak a BKK-val és bringára pattannak. Sokakat csak a lopáskár, balesetek, vagy a defekt tart vissza, pedig van már erre is beváltan működő megoldás.

Hirdetés

A Flowcycle olvasóinak valószínűleg nem kell magyarázni, miért is jó dolog bringázni. A kerékpározás mobilissá tesz, megszabadít a járatkimaradás vagy a dugó okozta nyűgöktől és felfrissülten érkezhetsz haza még a nyolc órás munka után is. Az autóval szemben ráadásul van egy nagyon nagy előnye: a biciklire nem kötelező biztosítást kötni.

Ez nagyon fontos fegyvertény, hiszen hosszú távon akkor lesz igazán biztonságos a városokban kerékpárral közlekedni, ha minél többen bringázunk majd az utakon. Ehhez az is kell, hogy minél kevesebb akadályt állítsunk azok elé, akik úgy döntenek, hogy a biciklis közlekedést választják.

De mi a helyzet akkor, ha mégiscsak bekövetkezik a baj?

Pont elég kellemetlen, ha önhibánkon kívül balesetet szenvedünk. Szerencsére a személyi sérüléssel járó kárainkon valamelyest enyhít a Tb, viszont durván nagy slamasztikába kerülhetünk, ha véletlenül meghúzunk egy autót, vagy dolgunk végeztével a biciklinknek már csak a hűlt helyét látjuk a bringatárolóban.

hello Bringás!

A hello Bringás applikáció pont ezekre a problémákra ad megoldást. Segítségével nem csak kerékpáros biztosítást köthetsz (részletek lentebb), de úgy kaphatsz bringás kedvezményeket, hogy egyszerűen csak használod a kerékpárodat. Az app rögzíti a megtett kilométereket (akár a Stravával is összekapcsolhatod), így egyre jobb akciókat, például akár 15%-os kedvezményt is kaphatsz az egyes biztosítások árából. Sőt, ha lerobbannál, azonnali segítséget, vagy háztól-házig szolgáltatást is rendelhetsz az appon keresztül az akcióban résztvevő bringaboltoktól.

[vc_cta h2=”Használd ki, hogy Flowcycle olvasó vagy!” txt_align=”center” add_button=”bottom” btn_title=”Megnézem a hello biztosításokat!” btn_color=”turquoise” btn_align=”center” css_animation=”appear” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fhello.hu%2Fnyeremenyjatek%2Fhello-osz-hello-nyeremeny%2F||target:%20_blank|”]

Ha igazán szerencsés vagy, most akár az éves biztosítási összeg sokszorosát is visszanyerheted. Ha szeptember 24. és október 31. között új biztosítást kötsz a hello Bringásnál, megnyerheted a 2 darab 50.000 Ft értékű Decathlon vásárlási utalvány egyikét. Felejtsd el a parát, biztosítsd be magad a gombra kattintva![/vc_cta]

A hello Bringás egy 2017-ben készült termék, ami kifejezetten kerékpárosokra specializált szolgáltatásokat kínál. Oldalukon te magad állíthatod össze, hogy milyen havidíjat szeretnél fizetni annak megfelelően, hogy mit tartasz a legfontosabbnak. A hellónál köthetsz általános balesetbiztosítást, ami súlyosabb sérülések esetén segít ki anyagilag. Lopáskárra is biztosíthatod a biciklidet, aminek így akár a 85%-át is térítik, ha pórul járnál, ráadásul mindezt akár egymillió forintos kerékpárra is megkötheted.

Talán a leghasznosabb opció a felelősségbiztosítás, amikor olyan károkat térít a hello, amik a legtapasztaltabb bringásokkal is megtörténhetnek. Egy letört tükör, meghúzott lökhárító elég sokba tud kerülni manapság. Ez a biztosítás típus már évi 1500 forintért elérhető, amivel egymillió forintos kárértékig segítenek rajtad. A legjobb az egészben az, hogy a három biztosítástípust kombinálhatod is.

A cikket a hello Bringás támogatta.

Hirdetés
Itt olyan írásokat olvashatsz, amelyek a Flowcycle többi cikkeihez hasonlóan érdekesek és hasznosak, de elkészítésüket egy külső cég támogatta.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet