Az egyre növekvő autóforgalom és a metrófelújítás miatt sokan döntenek úgy, hogy leteszik az autójukat, felhagynak a BKK-val és bringára pattannak. Sokakat csak a lopáskár, balesetek, vagy a defekt tart vissza, pedig van már erre is beváltan működő megoldás.

Hirdetés

A Flowcycle olvasóinak valószínűleg nem kell magyarázni, miért is jó dolog bringázni. A kerékpározás mobilissá tesz, megszabadít a járatkimaradás vagy a dugó okozta nyűgöktől és felfrissülten érkezhetsz haza még a nyolc órás munka után is. Az autóval szemben ráadásul van egy nagyon nagy előnye: a biciklire nem kötelező biztosítást kötni.

Ez nagyon fontos fegyvertény, hiszen hosszú távon akkor lesz igazán biztonságos a városokban kerékpárral közlekedni, ha minél többen bringázunk majd az utakon. Ehhez az is kell, hogy minél kevesebb akadályt állítsunk azok elé, akik úgy döntenek, hogy a biciklis közlekedést választják.

De mi a helyzet akkor, ha mégiscsak bekövetkezik a baj?

Pont elég kellemetlen, ha önhibánkon kívül balesetet szenvedünk. Szerencsére a személyi sérüléssel járó kárainkon valamelyest enyhít a Tb, viszont durván nagy slamasztikába kerülhetünk, ha véletlenül meghúzunk egy autót, vagy dolgunk végeztével a biciklinknek már csak a hűlt helyét látjuk a bringatárolóban.

hello Bringás!

A hello Bringás applikáció pont ezekre a problémákra ad megoldást. Segítségével nem csak kerékpáros biztosítást köthetsz (részletek lentebb), de úgy kaphatsz bringás kedvezményeket, hogy egyszerűen csak használod a kerékpárodat. Az app rögzíti a megtett kilométereket (akár a Stravával is összekapcsolhatod), így egyre jobb akciókat, például akár 15%-os kedvezményt is kaphatsz az egyes biztosítások árából. Sőt, ha lerobbannál, azonnali segítséget, vagy háztól-házig szolgáltatást is rendelhetsz az appon keresztül az akcióban résztvevő bringaboltoktól.

Használd ki, hogy Flowcycle olvasó vagy!

Ha igazán szerencsés vagy, most akár az éves biztosítási összeg sokszorosát is visszanyerheted. Ha szeptember 24. és október 31. között új biztosítást kötsz a hello Bringásnál, megnyerheted a 2 darab 50.000 Ft értékű Decathlon vásárlási utalvány egyikét. Felejtsd el a parát, biztosítsd be magad a gombra kattintva!

A hello Bringás egy 2017-ben készült termék, ami kifejezetten kerékpárosokra specializált szolgáltatásokat kínál. Oldalukon te magad állíthatod össze, hogy milyen havidíjat szeretnél fizetni annak megfelelően, hogy mit tartasz a legfontosabbnak. A hellónál köthetsz általános balesetbiztosítást, ami súlyosabb sérülések esetén segít ki anyagilag. Lopáskárra is biztosíthatod a biciklidet, aminek így akár a 85%-át is térítik, ha pórul járnál, ráadásul mindezt akár egymillió forintos kerékpárra is megkötheted.

Talán a leghasznosabb opció a felelősségbiztosítás, amikor olyan károkat térít a hello, amik a legtapasztaltabb bringásokkal is megtörténhetnek. Egy letört tükör, meghúzott lökhárító elég sokba tud kerülni manapság. Ez a biztosítás típus már évi 1500 forintért elérhető, amivel egymillió forintos kárértékig segítenek rajtad. A legjobb az egészben az, hogy a három biztosítástípust kombinálhatod is.

A cikket a hello Bringás támogatta.

Hirdetés
Itt olyan írásokat olvashatsz, amelyek a Flowcycle többi cikkeihez hasonlóan érdekesek és hasznosak, de elkészítésüket egy külső cég támogatta.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet