Szerencsére egyre többen választják a kerékpáros közlekedést az autókkal szemben – főleg, ha munkába járásról van szó. Azonban még mindig sokakat visszatart az időjárási tényező és az északibb országokban ez teljesen érthető is. Hóban és mínuszokban közel sem annyire komfortos munkába tekerni. Egy svéd mérnök azonban továbbgondolta a kerékpár, e-bike vonalat és megalkotta a PodRide-ot, ami remek alternatívája lehet a hagyományos bicikliknek ebből a szempontból is..

Hirdetés

Ez a ránézésre fura jármű egy igazán innovatív közlekedési eszköz. A tervező ugyanis nem engedte el a kerékpározás hagyományos formáját, itt is tekernünk kell a pedálokat. Azonban a kivitelezés már egészen más irányba ment, mint a hagyományos kerékpárok esetén. Négy kerék került a járműre és egy lehajtható tető véd minket tekerés közben. Itt is van elektromos rásegítés és hát a kényelem sem elhanyagolható. Egy puha, kicsit már fotelszerű ülésben tekerhetünk ugyanis, ha a PodRide-ot választjuk.

A másik hatalmas előnye ennek a fura kis öszvérnek, hogy az időjárás viszontagságai ellen is megvéd. Nem fázunk tekerés közben, de még csak el sem ázunk – hiszen a lehajtható tető megvéd minket a szélsőséges időjárástól.

Az, hogy továbbra is tekernünk kell a pedálokat jótékony hatással van egészségünkre is. Így tovább maradhatunk aktívak és az elhízástól sem kell tartanunk, ha ezt a közlekedési módot választjuk. Azonban az elektromos rásegítés könnyebbséget ad és segítségével hosszabb távokkal is megbirkózhatunk átlagos erőnléttel is.

Jelenleg a PodRide ugyan még nem kapható, de kérhetünk értesítést, hogy tájékoztassanak minket az elsők között, ha rendelhetővé válik a jármű.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet