Kevesebb mint két hónappal a Magyar Körverseny rajtja előtt sürgősen B tervet kell találnia a szervezőknek.

A hagyományoknak megfelelően a 2018-as Tour de Hongrie is a magyar fővárosban zárult volna. Az előzetes tervek szerint Újbudán egy 81 kilométeres sík körpálya várt volna a Magyar Körverseny mezőnyére augusztus 19-én, az ötödik szakaszon, de a szervezők területhasználati engedélyét elutasította a főváros – derült ki Eisenkrammer Károly, a verseny főszervezőjének Facebook bejegyzéséből.

Kihirdették a 2018-as Tour de Hongrie útvonalát

A bizottság azzal indokolta a döntését, hogy az augusztus 20-i állami ünnepségek előtt már egyébként is nagy forgalmi korlátozásokra kell számítani, ami mellé a Tour de Hongrie már nem fért bele a bírálók szerint.

Mivel a Tour de Hongrie idén lépett kategóriát, és várhatóan az Eurosporton is közvetíteni fogják a szakaszokat, így különösen nehéz helyzetbe kerültek a szervezők. Érdekesség, hogy a verseny legújabb kori történetében eddig mindig Budapesten futottak be a bringások. 2015-ben és 2016-ban az egész Várkert Bazárt megkaphatta a verseny, és tavaly ugyan már csak a Városligetben köröztek a versenyzők, de még mindig maradhatott a fővárosban a Hongrie. Nagy kérdés, hogy Budapest kiesésével melyik város lesz a szerencsés beugró.

Címlapfotó: Bringasport / Vanik Zoltán

1 hozzászólás

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet