Sokan azt gondolták, hogy Eugenio Alafaci utolsó szakasza volt a tegnapi, miután megdobálta egyik versenytársát, a szervezők azonban jóval enyhébb büntetést szabtak ki rá.

Hirdetés

A hosszú és fáradságos kilométerek közben, az egész napos pozícióharc hevében nem ritka, hogy előfordulnak szóváltások a pelotonban. Így történt a Giro d’italia 19. szakaszán is, amikor a movistaros Rory Sutherland volt egy kicsit figyelmetlen és korrigálásra kényszerítette a trekes Alafacit. Az olasz forrófejűen viselkedett és visszakézből rádobott egy kulacsot versenytársára. Sutherland látszólag higgadtan kezelte a helyzetet, azonban az ilyen cselekedetekért gyakran kizárás jár.

Ehhez képest Alafaci megúszta 200 svájci frankos (~56 ezer forintos) pénz és 1 perces időbüntetéssel. Alafaci egyébként is 4 órás hátrányban a százakárhanyadik helyen áll az összetettben, így valószínűleg nem emiatt fog rosszul aludni.

Az eset különösen annak fényében megosztó, hogy Javier Morenót (Bahrain Merida) hasonló, ám szerencsétlenebb végkimenetelű esetért kizárták a versenyből a 4. szakasz után.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnek (UCI) idén már harmadik alkalommal kell hasonló esetben eljárnia. Az év elején a Dubai Touron ütötte meg Andrey Grivko Marcel Kittelt. Az ukránt kizárták a versenyből és jelenleg is 45 napos eltiltását tölti.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet