A New York Times arról számolt be, hogy a városban egyre többen döntenek a kerékpározás mellett, így elkerülve a tömegjeleneteket a közösségi közlekedésen.

Hirdetés

Sosem látott igényt kell kielégítenie a New York-i közbringarendszernek, a Citi Bike-nak. Március 1 és 11 között 517.768 utazást regisztráltak a cégnél, ami 67%-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. Több mint 50%-kal nőtt a kerékpáros átkelések száma is a népszerű East Riveren átívelő hidakon. Chicagóban rögtön dupláz a helyi közbringarendszer: 40 ezerről 80 ezer fölé emelkedett az utazások száma. Seattle-ben és San Franciscóban ugyanakkor pár százalékkal csökkent a közbringa-használat.

A lap több bringást is megkérdezett, akik egyöntetűen arról számoltak be, hogy érezhetően sokkal többen bringáznak a napokban. A motiváció közös: a bringázás nem csak nagyobb biztonságot nyújt a COViD-19-cel szemben, de csökkenti a szorongást is, ami ezekben a nehezebb napokban felbecsülhetetlen.

Hirdetés
ForrásNew York Times
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet