Sokan szeretnék átélni a bringázás élményét a nyaralás alatt is. A kérdés csak az, hogy vigyük-e magunkkal a kétkerekűnk, vagy inkább béreljünk a helyszínen? Tarts velünk, pro & kontra érveket hozunk, amelyek segíthetnek meghozni a számotokra ideális döntést!

Vidd magaddal a kerékpárod!

Hirdetés

Kontra: Az egész család útra kel? Akkor bizony nehéz szállítani ennyi bicajt. Fel kell szerelni az autóra a bringatartót. A vonatos utazás is járhat némi cipekedéssel, és bonyodalommal.

Neked kell intézned kerékpár beállítását, a javítást, és szükség esetén keresni szakembert. Mondjuk egy hegyi út kellős közepén, hétvégén ez nem könnyű eset. Az is problémás, ha esetleg elkap egy rossz idő, és ki kellene menekíteni a csapatot. Tehát ha saját bringát viszel, készülj fel minden eshetőségre, és mentsd el a szükséges telefonszámokat. Ezen kívül minden útra vidd magaddal az alap javítófelszerelést.

Pro: Ám minden nehézség ellenére: ha saját kerékpárt viszel, akkor nem köt az idő. Ha épp aznap nem állnak rendelkezésre jó túrafeltételek, az időjárás, vagy a csapat egészsége, hangulata miatt, akkor elnapolhatod az utat.

Bérelj a helyszínen biciklit!

Pro: Ha egy adott turisztikai látványosság közelében lévő kerékpár kölcsönzőtől szerzel biciklit, akkor biztos lehetsz benne, hogy műszakilag kifogástalan állapotban kapod meg a járgányt.

Másrészt többféle modell közül tudsz választani: van a kínálatban túrakerékpár, hegyi, és országúti típus is. Sőt, a felnőtt kerékpárok mellett a gyerekeknek is tudsz bérelni.

Ha egy egész család számára, vagy hosszabb időre kölcsönzöl, akár kedvezményt is kaphatsz. Részt vehetsz a szervezett kirándulásokon is, és vásárolhatsz térképeket.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy amennyiben a bérlésre esik a választásod, akkor sokkal jobban átgondolod a túralehetőségeket. Mivel pénzt adsz ki a járgányért, és egy adott időintervallumra kapod meg, komolyabban veszed a feladatot, és nagyobb eséllyel teljesíted a kitűzött célt.

Természetesen ha az út során kiderül, hogy mégsem tudod megtenni a távot például fáradtság, vagy baleset miatt, a szerviz mentést is biztosít. Ezen kívül igénybe veheted a kerékpárok cseréjének lehetőségét, és akár a túra közbeni szervizt is.

+Tipp: bérelj előre online, vagy telefonon, hogy biztosan igénybe tudd venni a szolgáltatást, és ne maradj le életed legjobb túráiról! Az ember azt gondolná, hogy bőven van kerékpár kölcsönző a nyaralás helyszínén, tele jobbnál jobb bringákkal, de főszezonban könnyen elvihetik előled az összeset, és akkor hoppon maradsz.

Akár bérelsz biciklit, akár viszed magaddal, kellemes szabadságot, és szuper kerékpártúrákat kívánunk neked a nyaralás alatt is!

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Kizárólag saját. Ha eleve karban van tartva, akkor nem lehet útközben olyan komoly műszaki probléma amit ne tudna megoldani egy valódi bringás. Ellenben a kölcsönzött kerékpárok nem biztos, hogy műszakilag teljesen rendben vannak, a megfelelő méretről és beállításról nem is beszélve. Persze ha csak pár kilométert akar tekeregni egy városban valaki, akkor jó, de komolyabb bringás nyaralásra inkább saját. Amúgy meg még a szállítással együtt is olcsóbban jön ki sajátot vinni és az élményfaktor amit hozzáad egy jól megszokott drótszamár – megfizethetetlen.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet