A magyarok mindent megpróbáltak, de külföldre került a végső győzelem.

Hirdetés

Május 27-én, 105 km-es sík szakasszal zárult a 2017-es Alisca Bau Gemenc Nagydíj. A mezőny a Szekszárd – Őcsény – Decs – Sárpilis – Várdomb – Szekszárd körpályán teljesített három kört. Várható volt, hogy a sárga trikós Tagliani csapata kézben tartja majd az eseményeket, de a magyar válogatott tagjai megpróbálták megfordítani az összetettet.

A második körben kialakult egy két fős szökés, benne Pelikán Jánossal és az osztrák Kopfauffal (WSA Greenliffe). Előnyük a kör végére másfél percre nőtt, de a duót 3 kilométerrel a cél előtt befogták. Végül ismét a Delio Gallina csapata nyerte a szakaszt, ezúttal Alessio Brugna révén. A  legjobb magyar Rózsa Balázs (Magyar válogatott) lett, aki az ötödik helyen zárt.

Az összetettben Tagliani megőrízte első helyét, sőt, a sárga trikó mellett a zöld trikót is hazavihette. A második helyezett Kusztor Péter lett és Filutás és Pelikán is a top 10ben zárt.

A hosszú évek óta most először UCI kategóriás versenyként szereplő Gemenc Nagydíj a magyar nemzetnek több, mint 50 Europe-Tour ranglista pontot is hozott, mely nagy előrelépést jelent a világbajnoki kvalifikációért folytatott harcban.

A 43. Alisca Bau gemenc Nagydíj 3. szakaszának végeredménye:

A 43. Alisca Bau gemenc Nagydíj összetettjének végeredménye:

Címlapfotó: Vanik Zoltán / Bringasport

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet