Az S-Works fejlesztőlaboratóriumában ismét valami érdekes dolog született.  A TT5 sisakot a világ leggyorsabb sportolóinak tervezte a Specialized. A tesztelők között pedig nem kisebb nevek vannak, mint Remco Evenepoel, és Kasper Asgreen.

Hirdetés

Na de hogy kerül a zokni a fejre? ? Lássuk a részleteket!

fotó: https://www.specialized.com/

A tesztek alatt Remco Evenepoel állított fel vele egy 26 másodperccel gyorsabb kört, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy szabványos országúti sisakhoz képest 62 másodpercet lehet vele megtakarítani 40 km-en.

A tervezés során a forma kialakítására különösen odafigyeltek. A cél az volt, hogy csökkentse a kerékpáros válla körül fellépő levegő „örvényét”. Emiatt lett az S-Works TT5 alakja hosszabb, és ilyen viccesen futurisztikus megjelenésű.

A külső héj hidrofób bevonattal rendelkezik, amely segít a nedvesség eltávolításában és ezt még egy páramentesítő bevonattal is megspékelték. Semmit nem bíztak a véletlenre.

Az ilyen típusú sisakoknál szintén fontos, hogy ne torzítson, emiatt optikai plexivel van felszerelve. Mindegyik sisakhoz két eltávolítható plexi tartozik (egy Smoke és egy Clear.

A belső szellőző járatok a levegőt a sisakba szívják, és lehetővé teszik annak szabad kiáramlását. Így ez az időfutam sisak meglepő gyorsaságot kínál, a megfelelő szellőzés mellett is.

fotó: https://www.specialized.com/

A sisak egy továbbfejlesztett MIPS réteget kapott, így az ultrakönnyű és rendkívül kényelmes lett és 10-15 milliméteres forgást biztosít minden irányban.

A belső bélés (ha úgy tetszik zokni ?) az S-Works TT5 sisak szerves része. Segít megőrizni az optimális pozíciót a fejen menet közben, és csökkenti a forgási erőket. Ez talán a legszokatlanabb eleme ennek a fejlesztésnek, és pont emiatt került a mémek közé ez az innovatív megoldás. Legtöbben az Űrgolyhók nevű filmben szereplő változatokkal hozták párhuzamba.

A mémek persze roppant viccesek, de azt gondoljuk, hogy a fejlesztés komolyságára azért számos bizonyítékot láthattunk, melyek miatt kár lenne csupán mosolyogni ezen az újításon.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet