A 21 éves Ollie Jones-t a Zwift Academy programjából választották ki 9000 jelentkező közül.

Hirdetés

A Zwift egy bringásoknak kitalált virtuális edzőplatform, ahol egy fiktív vagy leképezett valós világban bringázhatunk egymás ellen. A rendszer igen nagy befektetést igényel, hiszen görgőn kívül szükségünk van az appra, wattmérőre, ANT+ modulra és magára a Zwift előfizetésre is.

A Zwift Mark Cavendish csapatával a Dimension Datával karöltve pályázatot indított nyár végén. Az akadémián résztvevők meghatározott időközönként online mérették meg magukat egymás ellen, míg végül a kilencezer emberből hárman elutazhattak Cape Townba, a Dimension Data edzőtáborába, ahol a profik mellett nyílt lehetőségük bizonyítani. Végül a vezetőség döntött, Ollie Jones a 2017-es Tour de Hongrie-n is szereplő Dimension Data for Qhubeka kontinentális csapatban versenyezhet 2018-ban. Jones eddig helyi csapatokban bringázott, 2017-ben a legjobb eredménye az U23-as Gent-Wevelgemen elért 71-ik helyezése volt.

A Zwift a nőket se hagyta ki a buliból, ott 2160 jelentkező közül bizonyult legjobbnak Leah Thorvilson, aki a Canyon-Sram csapatát erősítheti jövőre.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet