Kínai Csinghua Egyetem hallgatói elég hátborzongató kerékpárt felesztettek ki.

Hirdetés

Nyilván egy önvezető kerékpárnak önmagában sok értelme nincsen, hiszen a bringázásnak az adja az elemi részét, hogy mi irányíthatjuk. A kísérlet inkább egy egyetemi munkának tekinthető, annak viszont nem utolsó. A Kerékpár a felvételek alapján teljesen önjáró, csak egy távirányító szükséges a terelgetéséhez.

A hallgatók szerint a rendszer ugyanúgy egyensúlyoz, ahogy mi is tesszük a kerékpáron ülve. a Kormányra ható centrifugális erővel kormányozza és tartja egyensúlyban magát. Mingguo Zhao, a projekt vezetője elárulta, hogy a jövőben szeretnék továbbfejleszteni a rendszert és képessé tenni arra, hogy előre megadott útvonalon GPS segítségével teljesen önállóan is végig tudjon…kerékpározni.

Nem ez az első alkalom, hogy valaki az önvezető kerékpárokkal foglalkozik. Év elején már írtunk az önvezető triciklikről, 2016-ban pedig maga a Google jelentetett meg egy videót önvezető biciklikről, de akkor hamar kiderült, hogy csupán tréfáról van szó.

Hirdetés
VIAMetro
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet