Az utóbbi időben egyre népszerűbbé váltak az autonóm gépjárművek. Az új technológia úgy tűnik, nem csak az autókat, de a kerékpárokat is érinti.

A MIT jelenleg a PEV (Persuasive Electric Vehicle) névre kereszt háromkerekű triciklijén dolgozik, sok más projekt mellett. Az elektromos hajtású jármű ideális lehet a városlakók mindennapi ingázásához és csomagjaik elszállításához. A tervezők elképzelése szerint egy mobilalkalmazáson keresztül lehetne elérni a PEV-t. A legközelebbi kerékpár ezután önállóan érkezne a helyszínre, hogy megfeleljen a szállítási igényeknek. A MIT Media Lab egyébként egy több tudományt, illetve szakterületet érintő kutatólaboratórium, amely ösztönzi a látszólag eltérő kutatási területek nem hagyományos keveredését és összehangolását.

Hirdetés
A jelenlegi típus teljesítményképessége: 250W-os elektromos motor, 10Ah akkumulátor, 25 mérföld/töltés, legnagyobb sebesség: 22 mérföld/óra

A MIT nagy jövőt fűz az elképzeléseihez, illetve a PEV-hez, amit jelenleg Andorrában tesztelnek. Ugyanakkor néhányan kétségüket fejezték ki az innovációval kapcsolatban. Nem egyértelmű még ugyanis, hogy a közutakon mennyire válhat biztonságossá egy ilyen jármű, ahogyan az sem, hogy miként fog megfelelni a viszontagságos időjárásoknak (pl. jeges utak, havazás, esőzés, stb.).

Nem tudsz biciklizni? Triciklizz!

Különböző becslések, valamint kutatások szerint a jövőben egyre több autonóm jármű kerül majd értékesítésére. Az azonban tény, hogy még a PEV esetében is sok olyan megoldatlan probléma van, ami kidolgozásra vár.

Strausz György: A magyar informatikai munkaerőpiac gondban van

Forrás: motherboard.vice.commedia.mit.edu
Fotók: media.mit.edu

Hirdetés
VIAMotherboard

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet