Hirdetés

Rághattuk a körmünket a 101. Giro első hegyi befutóján, a legnagyobb esélyesek viszont csak rakták a kereket.

Hirdetés

Első hegyi befutónak megfelelően jó nagy szökevénycsoport formálódott a szakasz során, köztük olyan igazán jó hegyi menőkkel, mint Esteban Chaves (Mitchelton-Scott), Giolio Chiccone (Bardiani) vagy Sergio Henao (Team Sky).

A komoly akciók természetesen az Etnán kezdődtek. 12 kilométerrel a cél előtt Robert Gesink (Lotto NL Jumbo) mozdult először a szökésből, majd ritmust váltott Henao és Chaves is, de ezekre az akciókra még rendre összezárt az élcsoport.

10 kilométerrel a befutó előtt már egy perc alá csökkent az előnyük, az egyik legmeredekebb 15%-os részen a fiatal Chiccone támadott, de csak néhány kilométerig tekert egyedül, korábbi szökevénytársai felzárkóztak rá. Chiccone 6 kilométerrel a cél előtt ismét nagyot vállalt, de Chaves ezúttal nem csak utolérte, hanem ott is hagyta és ráment a szakaszra.

Mivel ekkor már Chaves virtuális rózsaszín trikóban volt, hátul is észbe kaptak. Ment Lopez, Pinot és Pozzovivo is, de csak néhány pillanatig szakadt szét az élcsoport. Az említett nevek jól tartották magukat, Dumoulin, Aru és Froome viszont rendre megúsztak a ritmusváltásokkor.

Másfél kilométerrel a cél előtt jött el az igazság pillanata: az addig csak gumizó Simon Yates csak utána ment Chavesnek. Yates pillanatok alatt felért a csapattársára és végül együtt értek át a célvonalon. A célfotó szerint Chaves nyerte a szakaszt, Yates viszont átvette a rózsaszín trikót az egy perc hátrányban érkező Rohan Dennis-től (BMC Racing Team).

A többi esélyes egy csoportban érkezett, Pinot nyerte a harmadik helyért folyó sprintet 26 másodperccel a mitcheltonosok mögött. A franciával együtt érkezett Dumoulin, Froome, Aru, Bennett, Pozzovivo, Lopez és az egyelőre meglepetés embernek tűnő Carapaz a Movistarból.

A történtek után kicsit átrendeződött az összetett. Yates ugye rózsaszínben, mögötte 16 másodperccel Dumoulin, 26 másodperc hátrányban harmadik Chaves, 43-ra következik Pozzovivo, 45-re pedig Pinot. Froome és Aru épp egy percen felül, de benne a top 10-ben. Egy biztos: nagyon szoros küzdelemre számíthatunk a hátralévő két hét során.

A hegyi trikót Chaves vette át, Viviani megtartotta a cikláment, Carapaz pedig az új fehér trikós.

A 2018-as Giro d’Italia 6. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 101. Giro d’Italia történéseit. Mentsd el flowcycle.hu/giro-2018 oldalt és nem maradsz le a legfrissebb infókról.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet