Kemény emelkedőkkel tarkított pályán dőlt el a 2018-as Országúti Országos Bajnokság. Sajnos ezúttal sem sikerült hibátlanra a szervezés.

Hirdetés

A Pécstől északra található Komló és Mánfa környéki területen jelölték ki a verseny 15 kilométeres, hegyes körpályáját. Az útvonal már ismerős lehetett azok számára, akik a régebbi Pécs Kupákon, Komló Nagydíjakon részt vettek, kiváló minőségű aszfalt és OB-hoz méltó kihívás várta a versenyzőket. Sajnos azonban több beszámoló szerint is komoly problémák voltak az útvonalbiztosítással, és a verseny után majdnem fél napnak kellett eltelnie, hogy nyilvánosságra kerüljön a teljes eredménylista. Ez már a korábbi években is elfogadhatatlan volt, nem értjük, miért nincs változás.

Az elit nők számára 7 kör (107 km) volt a táv. Az előzetes papírforma szerint a montis Benkó Barbara (Ghost Factory Racing Team) és Király Mónika (S.C. Michela Fanini Rox) dominálták a versenyt. Végül Benkó lett a magyar bajnok szökésből, így már három szakágban, XCO-ban, Cyclo-Crossban és az országúton is van bajnoki trikója.

Az elit és U23-as férfiakra már 10 kör, 157 kilométere és több mint 2000 méter szintkülönbsége várt. Némi meglepetésre az U23-asok vitték a prímet, a versenyt Valter Attila (Pannon Cycling Team) nyerte Göncz Gergő (KONTENT DKSI) előtt. A harmadik helyen sprintben az U23-asokkal nem törődő Peák Barnabás érkezett, aki az elit kategóriába nevezett, így ő lett a felnőtt férfi Országos Bajnok. Peák ezzel megvalósította a duplázást, hiszen az időfutam OB-t is ő nyerte.

Időfutam OB: Peák komoly előnnyel nyert, a nőknél meglepetés győzelem született

A férfi elit dobogóra a sprintben alulmaradó Dina Márton (Pannon cycling Team) és csapattársa, Simon Péter fért még fel.

A 2018-as Országúti Országos Bajnokság végeredménye:

Kattints az eredménylista letöltéséért.

Fotók: Takács Tamás / Bringasport

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet