A Pony bringáknak igazi kultusza volt a 60-as, 70-es években az egykori Jugoszlávia területén és a környező országokban. Ebből a megfizethető, praktikus kerékpárból legalább egy példány megtalálható volt minden háztartásban. Népszerűsége évtizedekig töretlen volt. 

Hirdetés
fotó: Marjan Ciglič

Ahogy elmúlt felettük az idő, egyre több ilyen járgány porosodott az azóta szülővé, nagyszülővé vált generáció kamráiban, nyaralókban és garázsokban. A mostani fiatalok pedig felfedezték, hogy a legtöbb esetben, kis munkával ezek a járgányok ma is használhatóvá varázsolhatóak. Elérkezett a Pony bringák retro korszaka. Újra menő lett ezeket az összecsukható, olcsó bringákat használni.

A Ponyk újra felfedezett népszerűségének pedig kifejezetten jót tett egy őrült bringaverseny a Goni Pony. Évek óta megrendezésre kerül, és már néhány éve szponzorként a Red Bull is erősíti a verseny hírnevét.

A fura, de annál viccesebb és nem kevésbé kihívásokkal teli verseny helyszíne Kranjska Gora. A hely síelők számára ismerős lehet, hiszen a téli hónapokban népszerű síparadicsom Szlovéniában. Az útvonal a Vršič hágó felé vezet, ami igazából a hegyikerékpároknak kedvezne. Ez a verseny azonban a nevéhez híven Pony bringákra van kitalálva, így a résztvevők ezekkel a retro bringákkal vágnak neki a több, mint 1600 méter szintemelkedést tartogató távnak.

A résztvevők között vannak ugyan profi sportolók is, de bárki rajthoz állhat a kritériumnak megfelelő Pony bringával. A hangulatot csak fokozza, hogy a résztvevők igyekeznek autentikus öltözetben rajthoz állni, így van, aki a nagyi, vagy a szülők kiselejtezett sportcuccait húzza magára. Így tehát nem csak kihívás lesz őrült, de igazán színes és vidám kavalkád vág neki minden évben az útvonalnak.

A versenyzőket nem lehet mosolygás nélkül szemlélni, fantasztikusan vidám csapat versenyez ezen az eseményen minden év júniusában.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet