Simon Yates (Orica-Scott) és Richie Porte (BMC) ketten csatáztak a győzelemért a Romandiai Körverseny utolsó mezőnyszakaszán és ez nem volt másként az utolsó napon megrendezett időfutamon sem.

A helyenként szűk, rengeteg kanyarral és dombbal tarkított 18,3 kilométeres lausanne-i pályán a várakozásoknak megfelelően Primoz Roglic (LottoNL – Jumbo) volt a leggyorsabb. A szlovén sokat kockáztatva a lejtmenetekben nyolc másodpercet vert az ausztrál Richie Porte-ra, aki azzal a helyezésével ledolgozta 19 másodperces hátrányát Simon Yates-szel szemben, így megnyerte a Romandiai Körversenyt. Roglic a 3. helyre jött fel, Yates második helyen zárt, míg az első szakaszt megnyerő Felline negyedik pozícióban zárta a svájci egyhetest.

Videón az időfutam pályája:

Chris Froome (Team Sky) nem tudott javítani tegnapi formáján: 46 másodpercet kapva Roglictól a 9. helyen zárt a szakaszon, 18. lett az összetettben.

A ponttrikó végső győztese Stefan Küng (BMC) lett, aki a harmadik napon nyert szakaszt.

A hegyi trikó a folyton szökő Sander Armée-é (Lotto-Soudal) lett, míg a legjobb fiatal Pierre Latour (AG2R) lett. A csapatversenyt mindössze 5 másodperccel nyerte a Movistar az Orica-Scott előtt.

Videós összefoglalón az utolsó szakasz:

A 2017-es Romandiai Körverseny hatodik napjának és összetettjének eredménye:

Köszönjük az egész hetes figyelmet. Legközelebb World Tour beszámolóval a május 5-én rajtoló 100. Giro d’Italiával jelentkezünk.

Fotó: Tour de Romandie

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet