Néhány éve még örök másodiknak lett kikiáltva, most pedig egymás után okozza a meglepetéseket Greg Van Avermaet. Most élete első Monumentumát nyerte, nem is akárhogyan.

Hosszú évek után a viadal egyik nagy ásza, Fabian Cancellara nélkül vágott neki a 257 kilométeres távnak a mezőny április 9-én.

Hirdetés

A kellemes tavaszi időben a 198 kerekesre 29 darab, összesen 55 kilométernyi macskaköves rázató várt. Az egész nap erős hátszél miatt minden várakozást felülteljesítve óriási tempót, 45 fölötti átlagot hajtott a peloton.

A képen éppen a 2015-ös győztes, John Degenkolb szedi össze magát a földről. Ezúttal nem ő örülhetett a nap végén.

A nagy tempó és a mostoha körülmények szedték is az áldozatokat, gyakorlatilag a főmezőnyből sem akadt olyan versenyző, aki ne esett volna el, vagy küszködött volna valamilyen technikai problémával a verseny során. A verseny egyik legnagyobb favoritjának tartott Peter Sagan például a verseny döntő pillanataiban kétszer is defektet kapott, így minden esélye elszállt a jó eredményre.

Az események igazán az Arenberg előtti szektoroknál gyorsultak fel, ahol Greg Van Avermaet (BMC) egymás után két problémája is támadt, így több, mint fél perces hátrányba került a mezőny elején egész nap szökő Jelle Wallays (Lotto-Soudal) és a Mickael Delage (FDJ) valamint az őket üldöző, favoritokat tartalmazó csoporttól. Utóbbiak közül a pályafutása utolsó versenyét teljesítő Tom Boonen (Quick-Step) volt a legaktívabb. A viadal négyszeres győztese minden erejével szaggatta a sort, azonban Avermaet a csoda fogalmát felülírva felért, sőt, később csapattársának, Daniel Oss elmenésének is köszönhetően maga is előre került.

A győzelemért végül Zdenek Stybar (Quick-Step), Sebastian Langeveld (Cannondale) és Greg Van Avermaet hajrázott. Stybar robbanékonyan indított, azonban Avermaet erőből utolérte, így a 31 éves bega élete első Monumentumát nyerte.

Videós összefoglaló a versenyről:


Summary – Paris-Roubaix 2017 by tourdefrance

Végeredmény:

Fotók: ASO/P.Ballet

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet