A mai nap jelentette be nyilvánosan a Quick-Step Floors Cycling Team, hogy lehetőséget adnak a csapatnál egy fiatal magyar kerékpáros tehetségnek, Peák Barnabásnak.

Hirdetés

A hivatalos közlemény szerint stagiaire (ideiglenes) státusszal csatlakozik a csapathoz.
Ez még nem jelent profi szerződést, de az év hátralévő részében a Quick-Step mezében fog versenyezni a csapattal a Quick Step által kijelölt versenyeken (vélhetőleg azért nem a Vueltán 🙂 ) A „stagiaire” időszakban mutatott teljesítménye alapján fognak dönteni a jövő évi szerződtetéséről.

Barnát 19 éves létére tavaly az év kerékpáros versenyzőjének választotta a Magyar Kerékpáros Szövetség, 2017-ben 2 másodperccel úgy lett második a Tour de Hongrie-n, hogy a második szakaszon elszenvedett bukása után – mint utólag kiderült – törött kulcscsonttal versenyzett.

Peák Barna interjú: “Törött kulcscsonttal mentem végig a Hongrie-n”

Idén a Kontent DKSI versenyzőjeként megnyerte a felnőtt országos bajnokságot időfutamban és mezőnyversenyben is.

Barna evezősként kezdte sportpályafutását, 15 évesen korosztályos országos bajnok is volt. Ezután döntött úgy mindenki megdöbbenésére, hogy kerékpárra vált. A következő évben már sorra nyerte a hazai és nemzetközi versenyeket és 2016-ban egy 7. és egy 8. helyet szerzett a junior kerékpáros Európa-bajnokságon.

Barna a budapesti Eötvös József Gimnáziumban érettségizett 2017-ben, ahol nagy segítséget kapott ahhoz, hogy magántanulóként fejezhesse be a tanulmányait. Jelenleg a budapesti Corvinus Egyetem hallgatója, bár most éppen passziváltatja tanulmányait.
2017-től az UCI svájci tehetséggondozó központjában edz. A Quick-Step szakemberei ott figyeltek fel a teszteken és a versenyeken mutatott teljesítményére.

2017. decemberében meghívást kapott a Quick-Step spanyolországi edzőtáborába, itt együtt edzett 10 napot Vivianiékkal.

Tegnap rotty, ma meg…

Peák így nyilatkozott a csapat közleményében a bejelentésről:

Amióta bringázok, az volt az álmom, hogy egyszer csatlakozhassak egy World Tour csapathoz, de sosem gondoltam volna, hogy ez a világ legjobb csapata lesz. Alig várom, hogy a Quick-Step Floors mezében versenyezhessek. Kicsit ideges voltam, amikor a csapat decemberi edzőtáborában részt vettem, hiszen nagy nevek és nagyon profi kiszolgálás vett körül, de mindent megtettek azért, hogy kellemesen érezzem magam, szóval alig várom, hogy újra csatlakozhassak hozzájuk. Remélem sokat tanulhatok, különösképpen a versenyek taktikai részébem akarok fejlődni, amiben véleményem szerint a Quick-Step Floors a legjobb csapat, akitől tanulhatok. Azon leszek, hogy a legjobbamat nyújtsam, megmutassam, mire vagyok képes – akár a csapatért, akár a saját céljaimért, ha megkapom rá a lehetőséget.

Címlapfotó: Bringasport/Takács Tamás

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet