Az Androni – Gioccatoli magyar versenyzője Sestriere-ben volt edzőtáborban csapatával, most Instagramján osztotta meg az elmúlt hetek eseményeit.

Hirdetés

Pelikán János 2020 elején óriási meglepetésre az olasz másodosztályú pro teambe igazolt, miután 2019-ben több UCI versenyt is nyert. Sokan azt remélték, hogy az igazolás miatt lehetőség lesz arra is, hogy Pelikán ott legyen a Magyarországról rajtoló Giro d’Italia rajtján is. A járvány miatt végül a Giro nem jött hozzánk és a versenynaptár is rendesen átalakult, így Pelikán Jánosnak is a Tour de Hongrie lett idén az első többnapos versenye.

View this post on Instagram

Szóval igen, fent voltam a Sestriere-en a csapattal egy hetet. Jókat edzettünk, láttam havat október elején, megtaláltam az IRL Inferno second midet, ittam sok kávét, féltem, hogy leesik a telefon az emeleti teraszról, miközben magamat próbálom fényképezni, és divatfotóztam papucsokat. Good times. Majdnem indultam a Girón is, elsőszámú tartalék voltam az utolsó pillanatig, ha esetleg valaki lebetegedett volna. De annyira nem bánom, hogy nem raktak be idén: másfél héttel a verseny előtt még szó sem volt arról, hogy bármi közöm lenne Szicíliához. Fejben sem tudtam egy háromhetesre ennyi idő alatt teljesen felkészülni, így egy kis megkönnyebbülés volt ez, de ez a mini edzőtábor nagy motivációt adott a télre, és jó volt a csapattal együtt lenni. Ha megrendezik, lesz még egy 2.1-es olasz verseny (Giro di Sardegna) október végén, utána pedig megy tovább a felkészülés a jövő évre.

A post shared by heloitme (@pofijanika) on

Pelikán posztjából azonban kiderült, hogy az utolsó pillanatig benne volt a Giro tartalékeretében, így ő lett volna az első számú beugró abban az esetben, ha valaki lesérül, vagy megbetegszik a csapatból.

Majdnem indultam a Girón is, elsőszámú tartalék voltam az utolsó pillanatig, ha esetleg valaki lebetegedett volna. De annyira nem bánom, hogy nem raktak be idén: másfél héttel a verseny előtt még szó sem volt arról, hogy bármi közöm lenne Szicíliához. Fejben sem tudtam egy háromhetesre ennyi idő alatt teljesen felkészülni, így egy kis megkönnyebbülés volt ez, de ez a mini edzőtábor nagy motivációt adott a télre, és jó volt a csapattal együtt lenni.” – írja az Androni versenyzője. Pelikánnak még becsúszhat egy többnapos verseny (Giro di Sardegna), hacsak nem halasztják el a koronavírus helyzet miatt.

Vanik Zoltán / BringaSport ©
Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet