A fiatal Lorenzo Fortunato nyerte a Giro d’Italia egyik legkeményebb hegyi befutóját, a Monte Zoncolant. Sikere nem csupán saját maga első profi győzelme volt, de az Eolo-Kometa számára is különleges pillanat.

Hirdetés

Alberto Contador 2017-ben fejezte be a pályafutását, és habár utolsó éveiben már nem halmozta a győzelmeket, így is minden idők egyik legeredményesebb Grand Tour-kerékpárosaként vonult vissza. A nagy befejezést követően azonban szó sem volt nyugodt pocaknövesztésről. Testvérével, Fran Contadorral és korábbi csapattársával, Ivan Bassóval minden létező alkalmat megragadtak arra, hogy az akkor még kontinentális szintű csapatukból a lehető legtöbbet hozzák ki.

Alberto Contador a 2019-es Giro d’Italián / Fotó: Flowcycle

2019-ben, amikor a Giro comói szakaszán személyesen, de civilben feltűnt Alberto Contador, már sejtettem, hogy tényleg nagyon komolyan gondolják. Az akkor még 2020-ra datált magyarországi Giro-start is egy olyan vektor volt, ami az akkor még létező Pannon Cycling Teammel egyre szorosabbra fűzött együttműködéssel sejtette, hogy így vagy úgy, de hamarosan ott lehetnek a Giro d’Italián.

A budapesti nagy rajtot végül elsodorta a koronavírus – egyelőre -, de jött az Eolo, amely nem csak a csapat, de a Giro egyik főszponzora is lett 2021-ben, így nem csak a Pro Team státuszt, de a Giro szabadkártyáját is megnyerték. Mindezzel valószínűleg már sokan elégedettek lettek volna, de ma már látjuk, hogy ebből egészen durva szakaszgyőzelem lett a Girón. Lorenzo Fortunato soha nem nyert profi versenyt, most pedig rögtön a rettegett Zoncolanon, a Giro d’Italián ünnepelhette első sikerét. Alberto Contador nem is rejtette véka alá az érzelmeit.

Persze, sokakban felmerülhet, hogy micsoda marhaság önmagadat felvenni miközben ordítozol a TV előtt, de a történelemben nem sok sikeres kerékpáros mondhatja el magáról, hogy alig 4 év alatt ilyen szintre el tudott jutni féligmeddig saját csapattal. És akkor azt még nem is említettem, hogy az időközben elindított saját márkás kerékpár, az Aurum valószínűleg minden idők legfiatalabb olyan kerékpármárkája, amellyel Grand Tour szakaszt tudtak nyerni. Az meg már csak hab a tortán, hogy a Kometa révén szegről-végről magyar márka járult hozzá a sikerhez.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet