2018. Április

22ápr15:0020:00I Bike Budapest

Az esemény részletei

Gyere ki a Tabánba április 22-én, onnan indul az I Bike Budapest bringás felvonulás! Itt megnézheted, milyen volt a 2017-es I Bike Bp:

Hatalmas tömeg és Bringás rekord hét az I Bike Budapesten

Az alábbiakban a hivatalos Facebook esemény közleményét olvashatjátok. Ide kattintva be is tudjátok jelölni, hogy ott lesztek.

Olyan helyeken is tekerünk, ahol még sosem, és ahol máskor nem is szabad. Átbringázunk lezárt hidakon, és rakpartokon, elmegyünk egészen az Árpád-hídig és a Margitszigeten vissza, aztán az Alagúton, Lánchídon, és az Andrássy úton keresztül a Hősök terénél érkezünk a Városligetbe. Ott pedig programok, piknik és egy nagy bringaemelés várnak.

A bicikli a legegyszerűbb, leggyorsabb, legszabadabb közlekedési eszköz. A Magyar Kerékpárosklubnál egy olyan jövőért dolgozunk, ahol mindenki bringázhat. Azt szeretnénk, hogy gyerekek, felnőttek és idősek is élvezhessék a biciklis közlekedés előnyeit. Az I Bike Budapesten egy napra olyan várost csinálunk, amilyennek a jövőt elképzeljük, ezért idén – többek közt – mini felvonulás is lesz kisgyerekes családoknak.

A felvonulás örömtekerés a város legszebb részein, egyben demonstráció a belváros forgalomcsillapításáért, a rakpartok és a hidak bringázhatóbbá tételéért, a Városligetben pedig az Olof Palme sétány megmentéséért.

Útközben zenészekkel, a bringaemelés előtt és után programokkal készülünk. Piknik és buli a Ligetben. Hozz barátokat!

DÁTUM: 2018. április 22. vasárnap

GYÜLEKEZŐ: Tabán 14:00
INDULÁS: Tabán 15:00

A menetet Hollandia új nagykövete, René van Hell nyitja meg. Hollandia idén 10. éve támogatja a magyar bringás fejlődést, az első bringaemelés külön nekik szól.

ÚTVONAL: Erzsébet híd – Pesti alsó rakpart – Népfürdő utca – Árpád híd – Margitsziget – Margit-híd – budai alsó rakpart – Attila út – Alagút – Lánchíd – Andrássy út – Városliget
Térkép: https://goo.gl/maps/dFvRpHY3zzz

BRINGAEMELÉS: kb. 18:00 Városliget, napozórét

A felvonulás lezárt utakon, rendőri biztosítás mellett zajlik. A zebrák 99%-a, nagyobb kereszteződésekben a tömegközlekedési járatok mellett az autóforgalom számára is átjárható lesz.

PROGRAMOK bringaemelés előtt és után:

– I Bike Mini – családi bringás felvonulás:
Idén külön figyelünk a családokra. Ha gyereked már kinőtte a gyerekülést, de a teljes menet még sok lenne neki, viszont szeretnétek bringázni, akkor csatlakozzatok az I Bike Minihez!
A Mini felvonulói külön rendezői kísérettel, a nekik fenntartott sávban tekerhetnek ki a Városligetbe, a menet elejéhez csatlakozva.
Gyülekező 15:30 – Liszt Ferenc tér (Andrássy út sarok).
Részletek itt: https://www.facebook.com/events/227577827790017/

– Milyen bringás fejlesztéseket szeretnél?
A Magyar Kerékpárosklub standjánál találkozhatsz helyi csoportjainkkal, akiktől tippeket és tanácsokat kérhetsz mindennapi útvonalad kitalálásához, javaslatokat tehetsz fontos ügyekre, és megismerheted hogyan küzdünk a városért, ahol mindenkinek jó bringázni!
A Kerékpárosklub standjánál adományozóknak I bike Budapest emlékpólókat, pulóvereket, esőkabátokat is adunk, ezzel a bringás fejlődésért végzett munkát támogathatod.

– Bringás fotózás
Szeretnél egy bringás portrét? Egyedül szeretnéd, vagy a barátaiddal? Közösen a családoddal? Bringás portréfotózást tartunk a Városligetben, gyere oda!

– Zenészek útközben
A Bridge zenészei meglepetés helyszíneken várják a menetet. Mert egy jó városban nem csak motorzaj szól.
https://www.facebook.com/bridgeformore/

– Adománygyűjtés
Kihasználatlan, de jó állapotú alkatrészeket, sőt akár egész bicikliket adományozhatsz rászorulóknak. Várunk a felvonulás végén, a városligeti Napozóréten RideKálmán standjánál. Kálmán összeszereli és nyilvánosan követhető módon juttatja el a bringát leendő boldog gazdáihoz.
Jelezd előre, hogy mennyi és milyen jellegű dolgot hozol, hogy rákészülhessenek az elszállításra. További információk: https://www.facebook.com/groups/1475108255908787/

– Teherbringás és mutánsbringás vonulás @ I Bike Budapest 2018
A Cargonomia meghívja a teherbringás, mutánsbringás, magasbringás nagyközönséget, valamint a fura vasak szerelmeseit a 2018-as I Bike Budapest alatti közös örömtekerésre. Építs, szerelj, hozd el a legfurább, legőrültebb bringádat!
A menet alatt a legfrissebb beatek szólnak majd: Bemutatkozik a város legújabb és leghangosabb cargobringára épült zeneszörnyetege, minőségi hangnyomás ezúttal szigorúan 2 keréken. Hozd a kutyád, párodat és ültesd fel valahova a nagyit is! A Mutáns IBBP Gyülekező a magasbiciklisek mellett a focipályánál. A befutó után a városligeti napozórét szélén lévő sétányon ki is lehet próbálni a bicikliket. A mellette lévő kis dombon pedig jegesteás napközis technobuli és bólogatás hajnalig. Készítsd a strap-eket és a lakkcipőt, nem baj, ha nincs ki minden kereked!
https://www.facebook.com/cargonomia/

Budapest Bike Maffia: szörp & szendvics
A rászorulók segítésével foglalkozó bringás csapat idén is szendvicsekkel és szörppel készül, amit adományért cserébe lehet elfogyasztani.
https://www.facebook.com/budapestbikemaffia/

– Piknik & zene
Hozz pokrócot, frizbit és enni-inni! A bringaemelés előtt és után tiéd a városligeti nagyrét. A hangot DUB PHASE adja. A dj-k: Turiszt, Köyök, Nixon, Gumilap.
https://www.facebook.com/dubphasebudapest/

– Afterparty a CargoBlaster teherbiciklis soundsystemmel a dombon
https://www.facebook.com/CargoBlaster/

Beszállnál valamivel? Írj az ibikebudapest [kukac] kerekparosklub.hu-ra! Bringás közösségek, egyedi ötletek, zenedobozok, jelmezek mind jöhetnek.

CSILLAGTÚRA
Nyújtsd meg a felvonulást, tekerj a starthoz csapatosan a város más részeiből. Csatlakozz a helyi csoportokhoz, vagy szervezd meg magad! Ehhez előzetes egyeztetésre, 3-4 rendezőre, egy nekünk elküldött Facebook-eseményre, és a vállalásod betartására van csak szükség.

Gyülekezőhelyek:
– Újpest – Angyalföld: részletek hamarosan.
Szervező: Magyar Kerékpárosklub Észak-Pest
– Óbuda: Flórián üzletháznál gyülekező, részletek hamarosan.
Szervező: Magyar Kerékpárosklub Észak-budai Területi Szervezet
– Rákospalota: Részletek hamarosan.
Szervező: Magyar Kerékpárosklub Észak-Pest
– Kelet-Pest: Részletek hamarosan.
Szervező: Kertvárosi Bringajárőr – Magyar Kerékpárosklub Kelet-Pest

SEGÍTS MEGSZERVEZNI!
Nem lenne I bike Budapest, ha nem mozdulnánk meg érte több százan. Hogyan segíthetsz?

– Oszd meg az eseményt, hívd el az ismerőseidet!

– Segíts a plakátok és matricák terjesztésében!
Március végén a plakát- és matricaosztó gyűlésen elvállalhatod kerületed bringaszervizeit, szórakozóhelyeit, iskoláit, irodaházait és bringaparkolóit, vagy az időpontokat, ahol matricákat osztanál.
Önkéntes gyűlés esemény: hamarosan
Matricaosztó órarend, jelentkezz: hamarosan

– Legyél rendező! 400 útvonalbiztosító önkéntesünk a felvonulás lelke, nélkülük nem lenne I bike Budapest. Jelentkezz itt: http://kerekparosklub.hu/ibikebudapest/rendezok

– Támogasd! I bike Budapest pólókat, pulóverek, esőkabátok beszerzésével a bringás fejlődésért végzett munkát támogathatod. Választék itt: http://shop.kerekparosklub.hu/

FOTÓZZ, VIDEÓZZ, MUTASD MEG!
Küldd el az eseményen készült videóidat az ibikebudapest [kukac] kerekparosklub.hu címre, vagy a Facebook-oldalunkra, közösségi videót vágunk belőle!
Küldd el fotóalbumaid linkjét is, hogy megoszthassuk!

NEM SZERETNÉNK:
A szervezők engedélye nélkül tilos kereskedelmi tevékenységet folytatni, reklámozni, pártpolitizálni. Az esemény a bringázásért van, önkéntesek szervezik, tartsd tiszteletben!

Időpont

(Vasárnap) 15:00 - 20:00

Helyszín

Budapest

Szervező

Magyar Kerékpárosklub

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet

X