Streetlife-fesztivál (Bécs)

  Bécs Streetlife-fesztivállal ünnepli az Európai Mobilitási Hetet

  Bécs, 2017.09.08. (Eurocomm-PR) – Bécs egyik legnagyobb ingyenes házibuliján vehet
  részt, aki 2017. szeptember 16-án vagy 17-én az osztrák fővárosban jár. Az Európai
  Mobilitási Hét alkalmából immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre Bécsben a
  gyalogosok utcabálja, a Streetlife-fesztivál.

  A Babenbergerstraße a Ring és a Mariahilferstraße között, a Museumsquartier előtti részen a gyalogosok mekkájává változik. Jövő hétvégén, 2017. szeptember 16-17- én ugyanis lezárják ezeket az utcákat és a gépjárművek helyett utcai művészek, artisták, dizájnerek, graffitisek és jógázók veszik majd át a hatalmat.

  “A város élete annak utcáin és terein zajlik. Ahol a bécsiek elfoglalják a köztereket, ott nyüzsög a városunk élete. A Streetlife-fesztivál egy pódium mindazok számára, akik a közösségi tereinket élettel akarják feltölteni” – nyilatkozta Maria Vassilakou polgármester-helyettes a fesztivál kapcsán.

  A kétnapos Streetlife-fesztivál az Európai Mobilitási Hét bécsi programjának csúcspontja lesz. Az érintett utcák hatezer négyzetméteren egy óriási házibulivá alakulnak át, ahol különböző utcai sportokat és alternatív közlekedési formákat próbálhatnak ki a nézelődők. Az Urban Space Market piacán helyi művészek és dizájnerek portékájából válogathatnak, kipróbálhatják magukat graffitisként és a bulizhatnak az FM4 silent discóján. A fesztivál a gyerekeket cirkuszi produkciókkal és utcai artisták fellépéseivel várja.

  A rendezvény házigazdája Petra Jens, Bécs Város gyalogosügyi megbízottja, aki négy éve hívta életre a fesztivált. A Streetlife-fesztivál célja, hogy a városlakók autó nélkül is magukénak érezzék Bécs köztereit. A fesztivál főszervezője a Bécsi Mobilitási Ügynökség (Mobilitätsagentur), mely idén összesen 70 szervezetnek és kezdeményezésnek adott teret a rendezvényen, remélve, hogy 2017-ben a tavalyi 25 ezres nézőszámot is sikerül túlszárnyalni.

  Képek forrásai: Mobilitätsagentur Wien/Christian Fürthner

  Ha tetszett a cikk, itt oszthatod meg másokkal:

  Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  *