Pumpapályát adományokból?

Adott egy nemzetközi kerékpárpályákat építő csapat, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek. Ez a csapat azonban nem éri be a hírnévvel és a profittal. Sokéves munkájuk eredményeképpen látják, hogy egy-egy ilyen pálya nemcsak sportolási lehetőséget ad, de bizony erős közösségépítő hatással is rendelkezik. Leülnek, és azon gondolkoznak, hogyan adhatnának többet a világnak, mint eddig. Kitalálnak egy olyan kezdeményezést, mely a világ hátrányos helyzetű, elmaradottabb térségeiben épít kerékpárpályákat adományokból. A cél, hogy a sportcélú kerékpározás elérhető legyen azon közösségek számára is, akik önerőből nem tudnának finanszírozni ilyen jellegű beruházásokat. Ez a Pump for Peace. 

Hirdetés

Az elgondolás nemes, azonban joggal merül fel a kérdés, mégis hogyan lehet ennyi adományt összegyűjteni? A legutóbbi Neverresting eseményük meg is mutatja a titkot, ugyanis közel 100.000 svájci frankot kalapoztak össze pályaépítésre!

Kell hozzá két szuper bringás, Claudio Caluori és Nino Schurter. Claudio egyébként az egész mögött a pályaépítő Velosolutions alapítótagja is, de emellett komoly mountainbike versenyzői múlttal is rendelkezik. Nino Schurter pedig többszörös cross-country és mtb bajnok. A helyszín Svájc, azon belül is a Lenzerheide pálya. Ehhez már csak egy izgalmas koncepció és megfelelő nyilvánosság kell, és máris gyűlhet az adomány. A verseny egy 25 körös mászás+downhill szakaszból állt össze, melyen több, mint 10000 méter szintkülönbséget kellett leküzdeniük a versenyzőknek. Hogy a srácok szponzorai is támogassák az eseményt, így elektromos kerékpárokkal vágtak neki a kihívásnak.

Tehát kellett két húzó név, egy izgalmas és nehéz pálya, valamint két e-bike a sikerhez. Az összegyűjt adományokból pedig épül majd egy olyan közösségi tér, ahol sokan élvezhetik majd a kerékpározás élményét és egymás társaságát.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet