A 43 éves francia kerékpáros korábbi sérülése miatt kezdte el használni az elektromos motorral felszerelt kerékpárt. Sok éves eltiltásnak néz elébe.

Hirdetés

A Francia Antidopping Ügynökség (AFLD) már hetek óta figyelte a kerékpárost, miután gyanúsan jó teljesítményt nyújtott az elmúlt versenyek emelkedőin. Az egyelőre meg nem nevezett amatőr versenyző egy francia boltból vásárolta a motort és egy kínai online shopból rendelt váz nyeregcsövébe szerelte be a technikát. Az tuningnak köszönhetően az elmúlt időszakban 500 eurónyi pénzdíjat zsebelt be a versenyeken.

Franciaországban a doppingolás mindennemű formáját a rendőrség is bünteti, így a csaláson kapott bringásnak valószínűleg az lesz a legkisebb problémája, hogy búcsút kell intenie a versenyzésnek.

Nem ez az első, hogy valakit mechanikai doppingon fognak, júliusban egy 53 éves olasz amatőrt fogtak el, 2016-ban pedig a cyclo-cross világbajnokságon bukott le egy női kerékpáros.

Így ellenőrzi a UCI a motor-doopingot:

Címlapkép: UCI Road World Championships – Bike Check

Hirdetés
VIACyclingweekly
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet