Nem illik ilyen kijelentést tenni egy bringás magazinban, de amit a kolumbiai előadott a Colombia Oro y Paz díjátadóján, az hatalmas.

Új 2.1-es kolumbiai egyhetest rendeztek a napokban, ahol emlékezetes pillanatokból sem volt hiány. A Colombia Oro y Paz szervezői igazán kitettek magukért, szinte az összes kolumbiai sztárt elcsábították a versenyre. Ott volt a rajtvonalnál Rigoberto Urán (EF Education First-Drapac p/b Cannondale) mellett Ferndando Gaviria (Quick-Step Floors), a Quintana-testvérek (Movistar Team) és az Henao-testvérek (Team Sky) is.

Hirdetés

A hat etapból Gaviria rögtön le is durrantott hármat, a sík szakaszokon nem volt ellenfele. Itt például a második szakaszon különösen durvát nyitott.

Aztán végül ez a verseny is az emelkedőkön dőlt el, az utolsó előtti szakaszon a legjobb kolumbiai versenyzők csatáztak egymással. A fináléban Rigoberto Urán ért elsőként a célba.

Aztán az eredményhirdetésnél fürödve a hazai közönség szeretetében kihasználta az egyik pódiumlány apró bakiját.

Végül az összetett győztes a Team Sky fiatal felfedezettje, Egan Bernal lett, aki 2018-tól erősíti a csapat színeit. Bernal még csak 21 éves, de tavaly megnyerte a fiatal tehetségek egyik legrangosabb egyhetesét a Tour de l’Avenirt és mellette két másik egyhetesen is diadalmaskodott. Idén ráadásul nem a Colombia Oro y Paz volt az első győzelme, hiszen ő lett hazája időfutam bajnoka. Nagy jövő áll előtte.

Az első, 2018-as Colombia Oro y Paz végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet