Ahogy az várható volt, az új koronavírus-járvány megelőzése érdekében hozott kormányzati intézkedések komolyan érintik a hazai kerékpáros sporteseményeket is. Mutatjuk, mostani állás szerint hogy alakul a következő másfél hónap.

Hirdetés

A szervezők az új kormányhatározat (és saját belátásuk) miatt döntenek az időpontok elhalasztása/törlése mellett. A rendelet értelmében határozatlan ideig betiltottak minden 500 főnél nagyobb létszámú szabadtéri és 100 főnél nagyobb beltéri sporteseményt. A létszámba nem csak a versenyzők, hanem a teljes kiszolgáló személyzet és a szervezők is beletartoznak.

Elmaradnak illetve elhalasztják szinte az összes magyar eseményt egészen április közepéig. Itt listában láthatsz néhányat kiemelve, a naptárban az összes törlést láthatod:

A Félsziget kupát új néven, egy napos csúszással, 400 főre korlátozott nevezőszámmal megrendezik.  Friss: a verseny elmarad! A Békás időfutam egyelőre kitart.  Friss: a Békás is a halasztás mellett döntött.

[add_eventon filter_type=”select” tiles=”yes” etc_override=”yes” ux_val=”4″ ft_event_priority=”yes”]

Nagyon fontos: igyekszünk minden erőnkkel a lehető leghamarabb tájékoztatni titeket a változásokról, de kérünk titeket, hogy a naptárban szereplő infókat minden esetben ellenőrizzétek ti is a kihelyezett kontakt linkeken! A minél pontosabb tájékoztatás érdekében a szervezők segítségét is kérjük és köszönjük.

A World Tour-naptár még rosszabbul járt, szinte az összes mostanában tervezett versenyt elhalasztották. Az eredeti időpontjukban biztosan nem lesz Katalán Körverseny, a Dwars door Vlaanderen, a Gent-Wevelgem, a Binck-Bank klasszikus és AG Driedaagse Brugge-De Panne. A Milánó-Sanremoo és a Tirreno-Adriatico halasztásáról egy hete döntöttek. A Giro d’Italia is veszélyben van, de a szervezők április elejéig kivárnak a végeleges döntéssel.

Friss hír, hogy félbeszakítják a Párizs-Nizzát és sajnos a magyarországi Giro-rajtot sem rendezik meg májusban.Végül törölték az egész Girót, és az utolsó pillanatban döntöttek a Cape Epic törléséről is.

Nem lesz magyarországi Giro-rajt 2020 májusában; az egész Girót halasztják

Címlapfotó: ASO/Alex BROADWAY

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet